Trhové Sviny, které jako nováček udržely v posledním kole I.A třídu a hned po sezoně musely začít hledat náhradu za kouče René Janouška, už mají nového trenéra.

„Ale dalo to práci," usmívá se šéf Spartaku Jan Gažák. S výsledkem může být spokojen: 16. července odstartuje přípravu velezkušený Miroslav Váca!

„Když jsem se dozvěděl, že končí v Bavorovicích, tak jsem s ním vstoupil do jednání a domluvili jsme se," líčí předseda fotbalistů v Trhových Svinech. Váca na jaře dovedl Mariner k postupu do KP.

Vácův předchůdce René Janoušek působil u mužstva rok. Po postupu do I.A převzal kormidlo od kouče Randy. Během jara avizoval, že z časových a rodinných důvodů po sezoně skončí. Otázkou je, zda pomůže Spartaku na hřišti, kam ho v jarní sezoně nepustilo zranění kolena.

Zkušený René Janoušek se po skončení I.A třídy podrobil operaci a momentálně je na dovolené. "O jeho dalším působení si promluvíme po návratu z dovolené," ujistil předseda Jan Gažák, že o Janouškovy služby v Trhových Svinech nadále stojí.

Janoušek s Vácou naposledy společně působili na Hluboké v divizní sezoně 2002-2003.