Nejen o tomto převratném objevu se příznivci nejpopulárnějšího světového sportu mohou dočíst v knize „Zlaté okamžiky českobudějovického fotbalu" autorské dvojice Michal Průcha a Zdeněk Zuntych, jejíž představení pro novináře se v pondělí uskutečnilo v tiskovém centru energetické společnosti E.ON (díky její podpoře a za přispění města České Budějovice mohla tato ojedinělá kniha vzniknout).

„Kniha je výsledkem pětileté usilovné práce," podtrhl Michal Průcha. Dle jeho kolegy Zdeňka Zuntycha to ale pro fotbalové fanoušky bude působivé čtení. „Už proto, že prvně dostanou do ruky ucelený pohled na dějiny fotbalu v jihočeské metropoli," uvedl Zuntych a dodal, že poutavé jsou zejména „Zapomenuté kapitoly z historie", jak zní podtitul této knihy. Ta má téměř dvě stovky stran čtení a tři sta dobových fotografií (jedna chybička se vloudila a než na ni někdo z pamětníků upozorní, tak tedy i my ji odhalili: v kapitole „80 fotbalistů, kteří psali historii" u Benedikta Matouše je fotka Slávy Steinhäusela).

Což vůbec nic nemění na tom, že knihu „Zlaté okamžiky českobudějovického fotbalu" by si všichni ti, kteří mají budějovický fotbal rádi, měli pořídit. A protože její náklad není až tak veliký, měli by si přichvátnout!

(další informace o této výjimečně knize i jejích autorech lze dohledat také na webu fotbalpodcernouvezi.cz)