Vzhledem k tomu, že Jihočeši odmítli nabídku zahrát si přátelsky v rakouském Štýrském Hradci, jednalo se tak o generálku na ostrý start sezony. Ta se týmu trenéra Stavjani nepovedla zrovna ideálně.

Do branky se tentokrát postavil David Gába, který bude s největší pravděpodobností chytat i v úvodu soutěže, protože týmová jednička Petr Kváča odletí na předsezónní kemp Colorada Avalanche. V sestavě chyběli rekonvalescenti Květoň, Dostálek a Vlček, takže čtvrtou řadu vytvořili hráči hodně mladých ročníků.

Úvodní třetina se odehrála bez jediného vyloučení a s jediným gólem, ze kterého se radovali domácí. V 8. min. našel Kehar přesnou přihrávkou zpoza branky Kubíka, jenž zblízka prostřelil Gábu. Na druhé straně měl dobrou příležitost Káník, jenže Cikánek vytáhl velmi dobrý zákrok.

Do druhého dějství vstoupil lépe Motor. Nedorost napálil tyč a hosté si také vynutili první přesilovku zápasu. Zužitkovat ji však nedokázali. Ve druhé třetině si dvakrát zahráli přesilovku také Rytíři, ale ani oni nebyli úspěšní. Ještě před druhou sirénou se však Kladenští dočkali i podruhé, když Gábu propálil Redlich.

Do třetí třetiny nevstoupili hosté špatně, ale s koncovkou si netykají a místo vstřeleného gólu sami potřetí inkasovali. Švéd Lorraine střílel tvrdě a přesně k tyči Gábovy klece.

Přes veškerou snahu se hosté v závěru zápasu nedočkali ani čestného úspěchu. Naopak se sami museli bránit dvojnásobné přesilovce soupeře, Gába však už neinkasoval.

Branky a nahrávky: 8. Kubík (Kehar, Redlich), 36. Redlich, 47. Lorraine (Kaut). Vyloučení: 3:5, bez využití. Rozhodčí: Pavlovič – Kučera, Ondráček. Diváci: 765
ČEZ Motor: Gába – Fillman, F. Novák, Vráblík, Pýcha, Kutlák, Marcel, Pavlin – Crowder, Pajič, Nedorost – Čermák, Galamboš, M. Novák – Šulek, Heřman, Doktor – Dančišin, Toman, Káník. Trenéři Stavjaňa, Štrba a Bombic.