Šedesát minut hry jako by jim stále bylo málo. I do třetice mladíci dovedli zápas do prodloužení. S vedoucím týmem soutěže, pražskou Spartou, doma podlehli gólem ze 65. minuty 3:4. V zápase dvakrát vedli – 1:0 a 2:1.

Když Jihočeši inkasovali z hole Györiho, dělilo týmy od nájezdů jen třicet vteřin. Přesto si trenér Motoru Martin Štrba bodu cení. „První třetina byla vyrovnaná. Ve druhé byla Sparta jasně lepší, my se dostali snad dvakrát z pásma. Ve třetí třetině, myslím, jsme zase byli lepší my. Třetí gól, který jsme dostali, byl od soupeře jasně kopnutý puk! Rozhodčí vysvětlil situaci tak, že byla sporná na obě strany, tak proč jej uznává," pozastavil se Štrba u branky, kterou Pražané otočili stav.

„Ale zabojovali jsme, odehráli jsme výbornou power play a došli si pro bod. Bohužel třicet vteřin před koncem prodloužení dostaneme gól. I tak je bod dobrý," soudil českobudějovický trenér.

Poměr střel na branku hovoří jasně pro favorita (34:73). Herní převaha hostů byla nejmarkantnější v prostřední části, ale nedokázali ji brankově vyjádřit. „Tam nás podržel Kvaky –  Petr Kváča," pochválil kouč spolehlivého brankáře. „Dělba bodů možná byla zasloužená. Za bojovnost a to,  co naši kluci předváděli,  jsme si možná ten druhý bod zasloužili více my, ale bohužel," krčil rameny Martin Štrba, jenž proti Spartě vypisuje prémii za vítězství. Ač nerad, tentokrát ušetřil. „Musí se vyhrát, jinak není nic."

Sympatické je, že Jihočeši se nezalekli ani lídra extraligy, přestože oba týmy dělilo od sebe v tabulce třináct míst a víc než třicet bodů. „I když se výsledek počítá jako prohra, každý bod je dobrý. Teď se musíme připravit na další domácí zápasy, které nás čekají," uzavřel trenér juniorů Motoru Martin Štrba.

Ve čtvrtek Jihočeši přivítají Litvínov, v sobotu pak Chomutov.