Kapitán Letců Jan Mišner musel po kvalifikační premiéře Letňan na ledě David servisu uznat: „Na takového soupeře jsme v sezoně ještě nenarazili…"

Letci mají sympatický mladý tým, na jih je doprovodili i slušně fandící příznivci. Porážku 1:5 přijali sportovně. „V naší soutěži jsme vždy diktovali hru, tady diktovali hru domácí, což pro nás bylo překvapení," přiznal útočník Jan Mišner, jenž jako jediný z Letců dokázal překonat Tomáše Vojtu v domácí brance. „Byla to naše první prohra," připomněl kapitán skvělou bilanci z pražského přeboru, kde jeho tým pouze jednou remizoval, všechna zbývající utkání vyhrál. „Naše soutěž je o Hvězdě a o nás, o nikom jiném."

Zvědové z Letňan sledovali David servis při druhém finálovém utkání v Milevsku. „Věděli jsme od trenérů, že soupeř má dobré přesilovky, hráči jsou silní na puku a v osobních soubojích. To bylo i vidět," konstatoval Mišner.

Houževnatý letňanský tým s dobrým pohybem po ploše připomínal odrostlejší juniorku. „Velkou roli hrají zkušenosti. Domácí si puk podrželi. U nás jsou to všechno mladí kluci, rozlítaní," vysvětloval Mišner styl Letců.

Asi jediná šance, jak se vrátit do zápasu, se naskytla Letňanským v závěru druhé třetiny. Krátce po gólu v domácí síti obránce Chaloupka strčil Kadaněho na konstrukci branky. Vzápětí sudí vyloučil rutinéra Špergera po diskusi při buly a daroval hostům luxusní přesilovku pět na tři!

V početní výhodě však hosté hrozili méně, než by potřebovali. „Kdyby padl gól, tak to ještě třeba mohlo být jinak, protože šance jsme měli, jeli jsme sami na bránu," sypal si Jan Mišner popel na hlavu po neproměněném nájezdu.

První zápas mezi David servisem a Letňany napověděl, že mistr jižních Čech by měl být favoritem skupiny A. „Asi ano. Ale my doma taky hrajeme jinak, oni venku taky… Šli jsme do kvalifikace s tím, že si to chceme užít, a to se povedlo. Viděli jsme, jak se to hraje," poznamenal bez hořkosti v hlase kapitán Letců.

Ve druhém utkání David servis vyhrál v Lounech nad poraženým finalistou Ústeckého kraje 6:1.

V pátek Letňany přivítají Louny a v neděli David servis zajíždí do Letňan. Doma nastoupí Jihočeši 25. března proti Lounům, které na závěr hostí Letňany (27.3.).