Několik let byli Jihočeši v extralize otloukánkem, jednou dokonce bojovali v baráži o setrvání v nejvyšší časy. Po loňské sezoně, kdy se blýskalo na lepší časy, letos udeřilo: Motor je první! 

Rozhodla o tom šňůra sedmi zápasů, v nichž Jihočeši bodovali, z toho pětkrát vyhráli za tři body, včetně šlágru o první místo v Brně.

Právě Kometu Motor sesadil z extraligového výsluní a sám se po vítězství 4:1 usadil po pátku na první místo, kde zůstane celou reprezentační přestávku.

„Nebyl to hokej nahoru dolu, i když obě mužstva chtěla vyhrát. Brno bylo v první třetině o něco aktivnější, ale pak jsme hru vyrovnali. Měli jsme výpadky, nicméně jsme se dostali do vedení, což bylo důležité, protože jsme poté začali Brno přehrávat," líčí trenér Motoru Luboš Rob, jehož tým vedl po dvou třetinách o gól a ve třetí periodě navýšil skóre. „Na začátku třetí třetiny jsme dali gól, a tím bylo rozhodnuto. Brno už nemělo na to, aby něco s výsledkem udělalo. Prostě jsme byli lepší," konstatuje s potěšením Luboš Rob.
Oba týmy se podle něj zaměřily na to, aby dobře plnily taktické pokyny. Byl to i souboj gólmanů, kteří vévodí statistikám. „Oni mají také talentovaného brankáře, Dostála. Jirka Patera ale potvrdil, že v této chvíli nemá – až na Škarku – ve své kategorii konkurenci," chválí Rob gólmana.

Po vítězném duelu s Kometou Jihočeši druhý den padli v Jihlavě 2:3 gólem v prodloužení. Vítězná série skončila. „S odstupem času si myslím, že podvědomě si kluci možná mysleli, že to půjde snáze. Ale Jihlava den předtím vyhrála nad Spartou a věřila si. Úplně se nám nepovedla první třetina, kdy jsme chtěli hrát pohodlnější hokej, a ono to nešlo…," rozebírá Rob porážku na Vysočině, odkud si Motor vezl alespoň bod, protože v základní hrací době zápas skončil smírně 2:2. „Remíza byla zasloužená a domácí pak byli šťastnější. Naše koncentrace už nebyla taková," připouští trenér.

Pohled na tabulku je pro trenéry i hráče moc příjemný! „Příjemné to je, ani jsme v to nedoufali, ale tabulka je nahoře hodně vyrovnaná," upozorňuje Rob. Nejbližší konkurenti, Kometa a Třinec, ztrácejí jen bod. „Umístění je pro nás parádní a je na čem stavět do další fáze sezony."

Po krátkém odpočinku si junioři připomenou letní dril. „Pauza je delší, takže budeme tvrdě trénovat. Oživíme si věci z léta, ze suché přípravy. Dáme si do těla, abychom byli na další část extraligy dobře připraveni. Kluci to teď budou mít těžší, než když se hrají zápasy, ale oni vědí, že se jim to vyplatí," uzavírá s úsměvem Luboš Rob, kouč aktuálního lídra soutěže.