Že je play off jiná soutěž? V prvním semifinálovém utkání krajské ligy mezi David servisem a Českým Krumlovem (12:2) to vypadalo, že hokejová klišé již neplatí – hráči s DS na prsou  kralovali ve stejném stylu, jakým ovládli základní část.

První třetinu domácí vyhráli 7:0 a nebylo pochyb, že favorit v sérii po pátku bude mít nakročeno do semifinále. „Jsme za to samozřejmě rádi,"  ujistil trenér Jiří Fedur. „První třetina, to byla pěkná podívaná, lidi se dobře bavili. Soupeři jsme utekli a ten už pak, jako každý, těžko hledal síly. Jsme spokojeni," konstatoval trenér Fedur a musel uznat, že i Soběslav ve čtvrtfinále kousala víc, než v pátek večer krumlovští medvědi. „Na Soběslavi byla vidět větší kompaktnost, byla připravena. Ale po první třetině, když ji prohrajete 0:7, se opravdu těžko hledá motivace," dokázal se Jiří Fedur vžít do kůže Krumlova.

David servis měl pohromadě celý tým až na obránce Jakuba Zíku  a Tomáše Tupého, jenž se rozhodl, že v týmu skončí. „Zíka onemocněl, chtěl přijít, ale to nemá cenu. Budeme raději, když ho budeme moci využít zdravého ve druhém utkání," uvažoval budějovický kouč.

Věděl, že po brankových hodech se jeho mužstvo musí znovu plně zkoncentrovat na utkání v Krumlově. „Ano, dnes je to za námi a jedeme tam vyhrát! Musíme, abychom si odpočinuli, protože i nám síly ubývají," chtěl se vyvarovat třetího zápasu „o všechno".

Stejně jako útočník David Janda. "Musíme udělat ještě druhý krok a pak vyhrát finále," burcoval. "Myslím, že jsme nehráli špatně. V první třetině jsme měli i štěstí, že nám to tam padalo skoro ze všeho. První třetina rozhodla," uvedl pro Deník. 

Po pátku by většina fanoušků nevsadila na medvědy ani korunu. Před odvetou by trenér Jiří Fedur bral jakýkoli výsledek, který by poslal jeho tým do finále, jenže Krumlovští byli proti: Vyhráli 4:3, přichystali favoritovi druhou porážku v sezoně, a tak se ve středu půjde do Hokejového centra Pouzar na třetí semifinálový zápas (19.45).

Kdo by to po pátečním debaklu čekal?