O tom, že Jihočeši už nemohou postoupit, se rozhodlo v pátek. Domácí Energie také živila spíše pouze teoretickou naději na extraligu, takže utkání ani nemohlo mít nějaký velký náboj. Navíc Pardubice v souběžně hraném utkání nenechávaly od začátku nic náhodě, takže bylo jasné, že bude k vidění duel dvou zklamaných týmů.

Hosté nechali doma gólmanskou jedničku Petr Kváču, takže se do branky postavil jeho náhradník Gába a záda mu kryl ze střídačky Bláha. Necestoval také centr prvního útoku Pajič, jenž dává dohromady pochroumaný kotník. Na jeho post se postavil Vak. Chyběli pochopitelně také dlouhodobí marodi Walker a Květoň. Ten se v pondělí podrobí plánované operaci kolenních vazů.

Úvodní třetina také nenabídla zrovna strhující podívanou. Jedinou přesilovku si v jejím průběhu zahráli hosté, leč bez většího efektu. Na domácí straně stojí za zmínku snad jen střela Beránka z mezikruží, kterou zlikvidoval Gába.

Po změně stran byli podstatně aktivnější Západočeši. Několikrát se dostali k ohrožení českobudějovického gólmana, ale ten i nadále odolával. V polovině zápasu se Energie přece jen dočkala. Flek vystihl Muchovu rozehrávku, najížděl sám na Gábu a s přehledem zakončil.

I nadále byla aktivita spíše na domácích hokejkách. Vary si vynutily ještě další dvě přesilovky, ale do druhé sirény už se skóre nezměnilo. Poměr střel na branku byl po dvou odehraných třetinách 16:10. To nesvědčilo o nějaké velké útočné aktivitě ani na jedné straně.

Moc se toho nezměnilo ani ve třetí třetině. Dle očekávání se nehrál zrovna extra dramatický hokej. Šanci bylo k vidění jen velice málo a gólmani Gába i Honzík chytali spolehlivě.

Hostím nelze upřít snaha a pokoušeli se vsítit vyrovnávací gól. Nebyli od něj daleko při vyloučení Harkabuse, ale koncovka je největším problémem Stavjaňova týmu.
Vyrovnání nepřinesla ani další hra v početní výhodě. Byla to neveselá derniéra. Přitom sezona slibovala opravdu hodně. Bohužel.
Na výsledku nic nezměnil ani závěr zápasu. Minutu a půl před koncem si hostující střídačka vyžádala oddechový čas a Motor zkusil hru bez brankáře. Kýžený efekt to však nepřineslo a mužstvo se rozloučilo se sezonou porážkou.

Branka: 29. Flek. Vyloučení: 3:3, bez využití. Rozhodčí: Hodek, Šír – Lhotský, Svoboda. Diváci: 4291.
K.Vary: Honzík – M. Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Baldajev, Weinhold – T. Rachůnek, Kindl, V. Tomeček – Vachovec, Skuhravý, Gorčík – O. Beránek, Dušek, Flek – Harkabus, M. Zadražil, Kohout. Trenéři Tlačil a Antonik.
ČEZ Motor: Gába – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Mucha, Vráblík, Žovinec – Chovan, Vak, M. Čermák – Nouza, Vlček, Heřman – Dostálek, Rob, Hřebejk – Šulek, J. Bárta, Babka. Trenéři Stavjaňa a Štrba.