Co rozhodlo o vašem vítězství ve čtvrtém utkání, které jste na ledě soupeře vyhráli 2:1 a stav série tak vyrovnali na 2:2?
Neodehráli jsme dobře první třetinu. Měli jsme tam dva fauly s vyloučením do konce zápasu, ale semklo nás to a v oslabení jsme se ubránili. Dali jsme do hry srdce a štěstí se nakonec přiklonilo na naši stranu.

Soupeř měl místy až drtivý tlak. Bylo složité se ubránit?
Domácí hráli hodně přesilovek a tím si tlak vytvářeli. Byli jsme rádi, že jsme to ubránili a Bláža (gólman Motoru Ondřej Bláha – pozn. red.) to vychytal.

Jak moc vám naboural sestavu fakt, že jste přišli na více než dvě třetiny o dva klíčové útočníky?
Rozhodilo nás to dost, protože se jednalo skutečně o klíčové hráče první a druhé lajny. Ale na druhou stranu nás to semklo a věděli jsme, že nemůžeme hrát bůhvíjak krásný hokej. Chtěli jsme hrát hlavně dobře dozadu a nějak to umlátit. To se nakonec také podařilo.

Vítězný gól jste dali pouhých osmnáct vteřin před koncem v přesilovce. Věřili jste pořád, že to můžete zlomit ještě před prodloužením na svou stranu?
Věřili. Po celý zápas jsme věřili, že se štěstí musí obrátit na naši stranu. Myslím si, že za tu bojovnost jsme si vítězství zasloužili. V přesilovce to nebyl žádný nacvičený signál, protože v tomhle složení jsme tam byli poskládaní poprvé. Přesilovky se nám jinak v utkání celkem dařily, i když jsme z nich dali jen dva góly. Ten na konci zápasu byl ale o to důležitější.

Hráli jste na pár lidí a soupeř vás docela mačkal. Bylo to fyzicky hodně náročné utkání?
Náročné to bylo opravdu hodně. Hlavně ta oslabení. Tam se točilo pár lidí. Ale je to play off a tam se musí něco vydržet.

Je rozdíl hrát doma v Budvar aréně, která má po všech stránkách extraligové parametry a na play off na vás chodí šest tisíc diváků, nebo na malém a hodně studeném stadionku v Benátkách?
Zima je v Benátkách jako blázen. To je fakt. Ale díky našim skvělým fanouškům nám to připadá, jako bychom hráli pořád doma. Za to jim patří velké poděkování.

Stav série je vyrovnaný 2:2. Co to znamená pro její další vývoj?
Doufáme, že by soupeře tato porážka mohla trochu nalomit. Je to ale 2:2 a začíná se prakticky znovu od nuly. Věřím, že se teď doma prosadíme a sérii dotáhneme do vítězného konce.