David servis po porážce v Písku (1:4) počítá ztráty na ledě i mimo něj, přesto věří, že je v jeho silách finálovou sérii otočit.
První krok je jasný: v pátek večer (19.30) musí doma vyhrát! Obhájce titulu by tím odvrátil konec sezony a vynutil si třetí, rozhodující duel v Písku.

Nůž na krku měl David servis už v semifinále s Krumlovem, kdy se ocitl na hraně vyřazení. „Prohrávat 0:1, když se hraje na dva vítězné zápasy, to problém je, to je jasné," připouští kouč Roman Fousek.

Českobudějovičtí se pokusí navázat na první třetinu v Písku. „Měli jsme utkání velice dobře rozehrané, ale pak jsme udělali zbytečné chyby," podotýká Roman Fousek. Od stavu 3:1 IHC Písek vývoj zápasu s přehledem kontroloval. „V čele s famózním Mošovským si počínal jako zkušený tým – hrál jednoduše, čekal na nás, my chodili do plných. Písek vyhrál zaslouženě," uznává trenér Roman Fousek.

Večer zastane práci za dva, protože kolega Jiří Fedur obdržel trest do konce roku. Sezonu dokoučuje sám. „V této soutěži to zvládne jeden člověk, to pro mne není žádný problém," ubezpečí. Že se čeká vypjatý zápas? „Každý zápas v play off je vypjatý!" namítne pohotově osiřelý kouč. „Každý se na něj musí připravit, soustředit se sám na sebe, protože v Písku  jsme si prohráli zápas vlastními chybami," doplní jedním dechem.

Hokejisté Písku v prvním finále podali soustředěný výkon, byli disciplinovanějším týmem. „Měli úžasnou sebekázeň," přikyvuje budějovický kouč. „Když je rozhodčí vyloučil, sklopili hlavu a šli si sednout na trestnou. I díky tomu uhráli výsledek."

David servis s železnou pravidelností bývá v zápasech vylučovanějším týmem. V disciplíně musí přidat. „Před utkáním si určitě řekneme, že musíme hrát bez vyloučení, nesmíme se  nechat vyprovokovat, ale soustředit se sami na sebe, chtít na ledě vyhrát. Nic jiného," nastínil trenér jedno z témat  bojové porady.

Páteční II. finále v Hokejovém centru Pouzar ve Čt. Dvorech se hraje od 19.30 hodin.

(Celý článek k finále čtěte v pátečním ČB deníku.)