V Pouzarově centru Písek udolal David servis 5:4 a v tabulce se odpoutal od rivala, který na něj ztrácí pět bodů.

Domácí byli po porážce hodně smutní. „Písecké kluky znám, je to derby, vyhecovaný zápas. Oni si na na nás věří, my na ně taky. Bývá to hokej nahoru dolů a rozhodují individuální chyby," uvedl útočník a kapitán David servisu Rudolf Suchánek mladší, jenž věří, že výsledek jeho tým nepoloží a ještě se popere o osmé místo. „Musíme si to srovnat v hlavách a jít dál."

Nováček předvádí lepší výkony než na začátku sezony. Někdy to stačí, porazil třeba Nymburk a Moravské Budějovice, jindy jako by zase sklouzl k nešvarům z první půlky soutěže. „Myslím si, že mužstvo má daleko na víc. Potenciál tu je, kluci jsou šikovní, na tréninku to z nich spadne, lítáme, ale v zápase jsme jako svázaní," popisoval kapitán.

Jeho protějšek v píseckém dresu Pavel Procházka měl radost ze tří bodů. Nezkalil ji ani gól Filipa Vlčka do vlastní (opuštěné) branky na 4:4. „On měl smůlu celý zápas, protože je to náš tahoun, vede bodování týmu, ale dneska neměl ani bod. Měl šest tutovek – a nic," pousmál se obránce Písku.

Pavel Procházka potvrdil, že hokej na malém hřišti v Pouzarově hale soupeře bolí.  „Podle mne jsou domácí nejtvrději hrajícím mužstvem, někdy to je možná trochu za hranicí. Rozhodčí to trochu pouštěl, ale na obě strany. Pískal dobře, ale nám by vyhovovalo, kdyby byl úzkostlivější, soupeř by pak hrál více v oslabení," uvedl Pavel Procházka.

Písek udělal důležitý krok, aby nechal českobudějovický tým v tabulce pod sebou. „Měli jsme neúspěšnou šňůru, po které jsme měli pohovor. Promluvili jsme si v šatně, něco jsme si k tomu řekli, vytkli chyby. Stmelili jsme se, výhra v Moravských Budějovicích nás nakopla a tady jsme to, doufám, potvrdili," pochvaloval si v Pouzarově hale chlapík s céčkem na hrudi.

Dva góly vstřelil v derby Ladislav Marek, jenž zahájil sezonu v Písku, ale brzy se stěhoval do Budějovic. Hosté o něm dobře věděli. „Je to individualita, jeden z nejlepších hráčů druhé ligy, ale i když nám dal dva góly, sám toho v hokeji člověk moc nezmůže. Já si na něj dával velký pozor, protože vím, jak je dobrý ve hře jeden na jednoho," přiznal zkušený obránce Písku.