Hokejisté David servisu zdolali doma tým, který do čtvrtka vévodil skupině, kde jsou i Jihočeši.

Nováček prohrával, ale Marek rychle vyrovnal, úvodní třetina skončila nerozhodně. A pak David servis ukázal zatím nejlepší dvacetiminutovku - ve druhé části třikrát udeřil, vedl 4:1.

Střelci se tentokrát neprali s koncovkou jako obvykle, spokojenost mohla být s výkonem brankáře, přesto v závěru David servis 110 diváků na stadionu napínal. Nymburk jako by zařadil na vyšší rychlostní stupeň a dotáhl se na rozdíl gólu!

Třetí periody jsou pro nováčka soutěže jako zakleté, ale po dvou inkasovaných gólech jej vysvobodilo z tlaku vyloučení hráče Nymburka po faulu na Zaymla. Přetížená obrana v čele se Spáčilem si tak na chvíli mohla vydechnout a 1:38 minuty před koncem Hanzal vítězství po Markově pasu před branku pojistil.

David servis v poslední minutě čelil power play soupeře, ubránil se, Bárta mohl pečetit, ale trefil jen konstrukci opuštěné branky. Domácí v zápase využili tři přesilové hry a radují se z cenného skalpu po výkonu, který je přislibem do dalších kol.   

Branky: Hanzal 2, Marek, Bílek, Cikán - Bičiště, Eis, Stehlík. Vyloučení 5:11 (navíc hostující Knesl a Pýcha 10 minut osobní trest), 110 diváků. Rozhodčí: S. Mertl - Samuel, J. Mertl.