Pro Adama Vylíčila jsou zajímavé zejména vzájemné duely s Pelhřimovem, odkud Do Českých Budějovic přišel před sezonou. „I s Brodem, protože jsem tam dřív působil," podotkne. „Je to super. Já to neberu jako zápas, ale svátek, protože mě to baví, je to vyhecované pro mne i pro kluky! Vždy si něco k utkání napíšeme. Ale je to i divný pocit," připouští Adam Vylíčil, jenž se ve třech zápasech s Pelhřimovem zapsal mezi střelce celkem čtyřikrát, jenže na konci se radoval soupeř. „Kluci si dělali randu, ale porazili nás, tak ani neřešili, že mi to tam padlo," popisuje.

Na jih Čech přivedla Adama Vylíčila práce hokejového trenéra. „Dostal jsem od Motoru nabídku trénovat děti. To je pro mne priorita. Až pak jsem řešil, co bude s mým hokejem, protože mi přece jen je sedmadvacet a hraji pro radost," vyznává se jedna z posil, která od léta nosí na hrudi znak DS.

Kromě toho se však zabydlela i v Budvar aréně, kde má povinnosti. „Dělám, co mě baví, a jsem za to hrozně rád. Jsem z toho šťastný. Málokomu se v dnešní době podaří dělat práci, která ho naplňuje, která ho baví. Pro mne to, v uvozovkách, ani práce není," usmívá se Adam Vylíčil, jenž vyjíždí na led každý den. „Tak na dvě tři hodiny. Ale už jsem si zvykl. Byla doba, kdy jsem byl na ledě třeba šest sedm hodin, a to byl extrém," uzavírá Vylíčil, jenž je s deseti góly nejpilnějším střelcem David servisu.