Náročná letní příprava je za vámi. Cítíte se v dobré pohodě před ostrým startem sezony?
Příprava byla dlouhá a zároveň také hodně náročná. Jako ostatně každý rok. Všichni už se těšíme na mistrovská utkání. Věřím, že jsme nachystáni dobře.

Letos poprvé jste trénovali pravidelně na ledě už v červnu. Pomohlo vám to z brankářského hlediska?
Mně osobně to vyhovovalo. Na led jsme v červnu chodili už i v minulosti, i když ne tolik. Určitě je to lepší, než kdybychom jenom někde běhali nebo posilovali. V každém případě je to kvalitnější forma přípravy.

V minulosti jste se v brance v přípravných zápasech střídali většinou v jejich polovině. Letos jste s Petrem Kváčou chytali při zranění Ondřeje Bláhy vždy celá utkání. Vyhovoval vám tento systém lépe?
Vždycky to záleží na domluvě. Letos to vyplynulo tak, že jsme chytali vždy celé zápasy. Pro mě je to lepší. Když člověk utkání začínal, dostal se do tempa, tak už šel pak hned střídat. Odchytat si celý zápas je rozhodně lepší.

V přípravě jste zvládl čtyři zápasy. Byl jste spokojen s jejich průběhem?
Zápasy jsou samozřejmě něco jiného než jenom tréninky. Těšil jsem se na ně. Pořád to ale byla jenom příprava.
Doufám, že se bude výkon můj i celého týmu pořád zlepšovat.

V letním období jste měl zdravotní problémy. O co se jednalo a už jste stoprocentně fit?
Měl jsem menší potíže se zády, ale už by to mělo být v pořádku. Není to nic, co by mě mělo omezovat do sezony.

Do přípravy jste vstupovali s tím, že jste všichni brankáři na stejné startovní čáře. Jaká je vaše situace na startu WSM ligy?
To je otázka spíše na trenéra.

Klíčovou závěrečnou fázi minulé sezony odchytal Petr Kváča a vy jste se dostával do branky jen sporadicky. Věříte, že dostanete letos na ledě větší prostor?
Chtěl bych se do branky dostat více. Konkurence je ale velká. Jsem připraven se o své místo porvat.

Spolu s Ondřejem Bláhou máte vyřízené střídavé starty do druholigového Písku. Vítáte tuto možnost zachytat si ve svém rodném městě, nebo byste uvítal raději případnou variantu hostování ve vyšší soutěži?
V Písku je to hezké a jsem tam doma. Ale přece jen bych spíše uvítal možnost střídavých startů nebo hostování do nějaké vyšší soutěže. Chtěl bych jít raději nahoru než dolů do druhé ligy.

V každém případě je Petr Kváča momentálně na přípravném kempu Colorada a Ondřej Bláha ještě po zranění není na sto procent připraven. Na první zápas do Litoměřic tak cestujete jako jednička?
Ano. Mluvili jsme o tom, že v Litoměřicích budu chytat já.

Bude tomu tak i v prvním domácím utkání ve středu doma se Slavií Praha?
To ještě nevím. Dalším zápasem se zatím nezabývám. Soustředím se teď jenom na Litoměřice. Co bude potom, to se nechme překvapit.

Vyhovuje vám, když víte s předstihem, že budete v brance?
Vyhovuje. Vím, že nastoupím od začátku a mohu se co nejlépe připravit. Shodou okolností jsem proti Litoměřicím odchytal svůj úplně první mistrovský zápas za Motor. Tehdy jsme vyhráli doma 5:2. Vzpomínky jsou na to krásné a o to více se na utkání těším.

Zatímco vaše gólmanská sestava zůstala z loňska ve stejném složení, kádr hráčů v poli prošel poměrně značnou obměnou. Má to vliv třeba na vaši souhru s novými spoluhráči v defenzivě?
Je to zase trochu něco jiného. Z týmu zmizela řada kluků z naší generace, která se předtím do prvního mužstva posunula. Přicházejí místo nich zase mladší. Trenéři se takhle rozhodli, tak asi ví, co dělají. Na nové spoluhráče si zvykáme rychle. To není problém.

Ze zahraničí se vrátili mimořádně kvalitní hokejisté Václav Nedorost se Zdeňkem Kutlákem a přišli i další hráči. Jeví se vám mužstvo silnější než v minulém roce?
Jsou to samozřejmě velká jména, ale hlavně musí makat celý tým. Nedá se spoléhat na to, že dá Venca góly a Zdeněk Kutlák to odbrání. Jsou to výborní hráči, bezvadní kluci do kabiny, ale ostatní jim musí pomoci. Doufám, že tým je silnější než byl a uděláme také větší úspěch než loni.

Litoměřice chystají projekt „Dukla“ a budou tam dostávat šanci hráči z reprezentační dvacítky. Zaznamenal jste tuto situaci?
Četl jsem o tom, ale zatím jsem se tím nijak zvlášť nezabýval. Větší váhu tomu nepřikládám. Více informací se dozvíme až na předzápasové poradě.