Nejste-li fanoušky hokeje, příští víkend raději odjeďte z města. České hokejové hry, které hostí českobudějovická Budvar aréna od čtvrtka do neděle, totiž zasáhnou do životů místních obyvatel.

Kromě dočasných nebo celotýdenních uzavírek ulicv blízkosti zimního stadionu bude konání hokejové soutěže znát i na intenzitě dopravy v krajském městě.

Z utkání 11. kola baráže o hokejovou extraligu ČEZ Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice v českobudějovické Budvar Aréně.
Extraligový sen se definitivně rozplynul

Pro návštěvníky her, jichž se čeká kolem 20 tisíc, bude podle policejního mluvčího Milana Bajcury zajištěno bezplatné parkování na volné asfaltové ploše u řeky Vltavy pod Dlouhým mostem. Kapacita parkoviště je 500 vozidel. Ve směru od Prahy bude příjezd na parkoviště značen přes Strakonickou a Plzeňskou ulici na Jiráskovo nábřeží, stejnou cestou se na náplavku dostanou i řidiči přijíždějící od Písku. Také návštěvníky mířící od Českého Krumlova a Kaplice navedou směrovky přes Dlouhou louku až na Strakonickou. Milan Bajcura doplnil, že zaparkovaná vozidla budou policisté i strážníci pravidelně kontrolovat, aby předešli vloupáním a krádežím.

Martin Štrba (vpravo) s Antonínem Stavjaňou.
Motor čeká víkend roku: v pátek doma s Pardubicemi, v neděli do Karlových Varů

Odstavit auto před zimním stadionem nebude možné. Českobudějovický primátor Jiří Svoboda vysvětlil, že město ze svého rozpočtu vyčlenilo přes 130 tisíc korun na pořízení tzv. city bloků neboli vodicích stěn, které olemují parkoviště před Budvar arénou pro lepší zajištění bezpečnosti této mezinárodní akce. Budějovičtí si slibují, že hry udělají městu dobrou reklamu a místním obchodníkům zajistí vyšší tržby. I proto město vyšlo pořadatelům vstříc.

Vstupenky na turnaj jsou podle pořadatelů vyprodané, je ale možné, že některé lístky uvolní do prodeje těsně před zápasy.

České hokejové hry v Českých Budějovicích – kde zdarma parkovat a trasa

V Budvar aréně se 27., 29. a 30. dubna odehrají České hokejové hry Carlson a pro jejich návštěvníky bude zajištěno bezplatné parkování na volné asfaltové ploše u Vltavy na Jiráskově nábřeží pod Dlouhým mostem, jejíž kapacita je kolem 500 aut.
Nájezd k tomuto místu je připraven ze tří směrů, tzn. Praha, Písek a Český Krumlov.
Směr od Prahy – příjezd po Pražské třídě až na křižovatku s ulicí Strakonická, zde odbočit vpravo, na světelné křižovatce u prodejny nábytku Möbelix odbočit vlevo do ulice Plzeňská a po projetí malým kruhovým objezdem – druhý výjezd – pokračovat po Plzeňské ulici až na Jiráskovo nábřeží. Před křižovatkou s Husovou třídou nedaleko Dlouhého mostu bude odbočka vpravo a sjezd pod úroveň silnice na zmiňovanou velkou plochu, tzv. Náplavku.
Směr od Písku (též od Plzně) – příjezd od obce Dasný do Českých Budějovic, kolem OD Globus až na mimoúrovňovou křižovatku Strakonická (nadjezd), tzn. na světelné křižovatce odbočit vlevo a pokračovat po Strakonické ulici až k prodejně Möbelix. Na světelné křižovatce odbočit vpravo a pokračovat stejným směrem jako od Prahy – viz – pokračovat po Plzeňské ulici až na Jiráskovo nábřeží. Před křižovatkou s Husovou třídou nedaleko Dlouhého mostu bude odbočka vpravo a sjezd pod úroveň silnice na zmiňovanou velkou plochu, tzv. Náplavku.
Směr od Českého Krumlova – příjezd od obce Litvínovice na Dlouhou louku a poté pokračovat až na křižovatku s Husovou ulicí. Následně jet na druhou světelnou křižovatku s ulicí Strakonická a poté pokračovat jako od příjezdu Písek.
V souvislosti s Českými hokejovými hrami, které se v Českých Budějovicích uskuteční od čtvrtka 27. do neděle 30. dubna, se motoristé musejí připravit na dopravní omezení. Uzavírky v blízkosti zimního stadionu začnou už v pondělí 24. dubna.Zdroj: Deník / Martin Tröster

„Zaparkovaná vozidla na Náplavce budou pravidelně kontrolována hlídkami Policie ČR a městské policie, aby nedocházelo k trestné činnosti jako vloupání do vozidel a podobně," ujišťuje jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.
Z Náplavky se návštěvníci dostanou pěšky pod Dlouhým mostem, kudy vede cyklostezka, kolem Plaveckého stadionu až k řece Malši, následně přejdou přes dřevěný obloukový most, za ním se dají vpravo proti proudu řeky až k většímu mostu, ten přejdou vpravo a následně kolem budovy soudu dojdou až k zimnímu stadionu. Vzdálenost popsané pěší cesty je cca 1,1 km – 16 min.
Parkování podél zimního stadionu v ulici F. A. Gerstnera nebude možné kvůli pohybu chodců k fanzóně a zimnímu stadionu.