Na domácím ledě jste vyhráli v prodloužení. Berete to spíše tak, že jste dva body získali, nebo naopak jeden ztratili?
Dneska musel asi každý vidět, že to byly získané dva body. Celý zápas byl z naší strany trochu utrápený. Možná už hraje svou roli i únava. Havířov dostal v pondělí devítku v Chomutově, tak se na utkání tentokrát dobře připravil. Oba týmy hrály hlavně dobře dozadu, takže bylo jasné, že budou rozhodovat jeden nebo dva góly. Byla jen otázka, kdo je dá. Jsme rádi, že jsme nakonec vyhráli. Určitě je to pro nás zisk dvou bodů.

Bylo složité odehrát dva zápasy ve dvou dnech, když to navíc bylo spojené s cestováním do Ústí nad Labem?
Spíše je to otázka psychiky. V sobotu jsme se s Benátkami hodně vyždímali, i když jsme nakonec prohráli. V Ústí nám utekla druhá třetina, jinak jsme tam podle mého nehráli špatný hokej. Psychika hraje velkou roli. Pokud bychom tyto poslední dva zápasy vyhráli, tak bychom asi Havířov přetlačili mnohem výrazněji. Takhle jsme po dvou prohrách hráli o to, abychom neprohráli potřetí. Dobře jsme věděli, že se na nás zespodu tlačí další týmy v tabulce. To jsme všechno vnímali a podle mého nám to trochu svazovalo ruce.

Na začátku druhé třetiny jste dal vyrovnávací gól na 1:1, když jste se trefil přesně do horního růžku Matouškovy branky. Zdálo se, že jste v prvním momentu ani nevěděl, že je kotouč v síti?
Pepa Straka mi dal křížem přihrávku na volej tak, jak to máme natrénované. Puk mi ale přišel na bekhend, takže jsem si ho musel srovnat a rychle jsem vystřelil. Snažil jsem se mířit nahoru. V ten moment ale přede mnou přejel hráč, takže jsem neviděl, kam kotouč letí. Diváci začali křičet a viděl jsem Pepu Straku, že má ruce nahoře, tak jsem věděl, že je gól. V prvním momentu jsem ho skutečně neviděl, ale v každém případě mě potěšil.

Výhra v prodloužení je určitě cenná, ale z posledních tří zápasů jste vytěžili právě jen tyto dva body, což znamená výrazné ohrožení druhého místa, které jste si drželi dlouhé týdny. Vnímáte, jak se popředí tabulky před play off vyrovnává?
Samozřejmě je jasné, že do play off je výhodné jít z co nejlepší pozice. Každé místo je dobré. Je ale třeba také vidět, že máme dost zraněných hráčů a zápasy jdou v rychlém sledu za sebou. Samozřejmě vnímáme, že se na nás tlačí týmy, které jsou za námi. Prostě nám to teď ale nelepí. Nedáváme góly, a když už je v Ústí dáme, tak zase špatně bráníme. Jsou tři zápasy do konce a budeme bojovat. Chceme udržet co nejlepší pozici.

Druhé místo začíná být ohrožené, ale úplně jistá dokonce není ani pozice v první čtyřce.
Toho jsme si vědomi a první čtyřku chceme za každou cenu udržet, abychom play off začínali doma.

V sobotu hrajete na ledě lídra soutěže Chomutova. Věříte v bodový zisk i proti tak silnému soupeři?
Chomutov je rozjetý a má již jisté první místo v základní části. Možná pro nás může být trochu výhoda, že jsme s Havířovem hráli v úterý. Trošku si odpočineme a nabereme síly. Uvidíme, jak k utkání přistoupí Chomutov, když už má první místo v základní části jisté. Každopádně to bude hodně těžké utkání a bude to pro nás výborná příprava na play off. Hlavně musíme vycházet z dobré obrany. Ne jako v Ústí, kde jsme nadělali spoustu chyb.