Čím to, že jste ztratili zápas, ve kterém jste po první třetině vedli 2:0?
Myslím, že pochválit se můžeme právě jen za první třetinu. V té jsme měli hodně šancí a mohli jsme přidat ještě nějaký ten gól navíc. Ale nedali jsme. Přesto to byla dobrá třetina. Jenže pak už to byla bída. Na začátku druhé třetiny jsme hráli pětiminutovou přesilovku, ale ta nás spíše srazila, protože jsme se pomalu nedostali do pásma a navíc jsme sami inkasovali. Na začátky třetin se musíme lépe připravit a ohlídat si to.

Ve druhé části hry byly Pardubice lepší, ale ve třetí se obraz hry už zase celkem srovnal. Souhlasíte?
Ze začátku třetí třetiny jsme do nich docela šli a snažili se navázat na první část hry. Ale nebylo to ono. Nechat si otočit vedení 2:0, to není dobré.

Šli jste do utkání s větším sebevědomím po páteční vysoké výhře nad Koreou?
Ani ne. Pořád jsou to jenom přípravné zápasy a hodně se zkouší.

Zápas probíhal úplně stejně jako před týdnem v Plzni, kde jste také 2:0 vedli, ale nakonec odešli poraženi 2:4. Kde vidíte hlavní příčinu takového opakovaného výpadku?
Už jsme se o tom bavili v kabině. Musíme jít do zápasů koncentrovaněji, aby se něco podobného nestávalo.

Stále ještě hodně nabíráte kondici. Může být problém v tom, že vás soupeři také postupně přetlačí fyzicky?
Těžko říct. Také to tak může být. Ještě pořád hodně trénujeme. Už ale začínáme zkoušet i přesilovky, které se nám v utkání relativně dařily. Musíme to pomalu směřovat na začátek sezony, abychom všechno vypilovali a byli připraveni na start.

Obecně vám ale důrazná hra ze strany soupeřů až tolik nesedí?
Je fakt, že nám i trenéři říkají, že nemůžeme hrát jenom technicky, ale musíme přidat také na tvrdosti. Je třeba se přizpůsobit důrazné hře soupeřů.

Byly současné Pardubice hodně odlišným týmem od toho, na který jste narazili v dubnové baráži?
Kádr se tam docela vyměnil a Pardubice přijely s jinými hráči. Hrají dobře přesilovky, ale to hrály i v baráži.

Zvyšovali trenéři po porážce hlas?
Trenér řekl, že po utkání nám nic říkat nebude a hodnocení u videa nechal až na další den.

Jak se hrálo vám osobně?
Musím říct, že v prvních třech zápasech, kdy jsme opravdu hodně trénovali, to z mé strany nebylo ono. Teď už jsem se cítil lépe. Dobře se mi bruslilo a věřím, že se to bude pořád zlepšovat.

Potěšil vás vstřelený gól?
Důležité bylo, že se mi povedlo sebrat puk pardubickému hráči a zachytit ho ještě před modrou čárou. Potom už to byla situace tři na jednoho. Hostující bek trochu odskočil k Martinu Heřmanovi, tak jsem to vzal na sebe a trefil jsem se. Za gól jsem byl rád.

Loni jste v Písku jezdil s odtahovou službou. Jste rád, že jste se zase vrátil zpět do profesionálního hokeje?
Určitě. Dělám všechno pro to, abych tady byl co nejdéle. Hlavně aby se nám dařilo a dosáhli jsme na postup do extraligy.