Zatímco v některých městech pokladníci pláčou, hořekují nad covidem, nad tím, že příznivci sportu zapomněli cestu na zimní stadiony. Motor to má jinak. Co zápas to plná aréna. A znát je to i v obchodě. „České Budějovice jsou hokejové město, tady je všechno spojené s hokejem,“ přikyvuje šéf prodejny Bauer Hockey Shopu.

„U nás je strašně znát, jak Motor hraje,“ vysvětluje, co v průběhu sezon pečlivě vypozoroval. Když Motor sbírá body, kšefty se točí, když prohrává, je to znát i na počtu (ne)prodaných věcí. „Letos hodně mezi lidmi letí trička, dresy.“

A co zabírá stoprocentně? Hvězda týmu. „Teď je tady Milan Gulaš, to funguje spolehlivě,“ usmívá se Bumba. „Dresy, čepice. Prostě cokoli je s Milanem Gulašem, to jede nejvíc,“ ukazuje dres se jmenovkou útočníka.

Mistr světa 2010 Jiří Novotný
Víme, co o Novotném říkali soupeři z Hradce Králové

Když jsme u dresů, tak ten, kdo si ho pořídí, teoreticky by mohl naskočit do zápasu. „Jsou to ty, ve kterých kluci hrají,“ přikyvuje Bob Bumba, který se zamyslel i nad tím, proč si příznivci hokeje pořizují dresy hráčů.

„Mají radost, že tu třeba Milan Gulaš hraje, tak si koupí jeho dres. Nebo se pomalu blíží Vánoce, tak dres Motoru je často vhodným dárkem pod stromeček.“ A když už jsme u Vánoc, tak jednoznačným hitem se staly vánoční ozdoby.

Na jihu Čech frčí všechno s Gulašem. A vánoční ozdobyNa jihu Čech frčí všechno s Gulašem. A vánoční ozdobyZdroj: Deník/ Kamil Jáša

Ne s vločkami, ne s jelínky.

Ale s emblémem hokejového extraligového klubu Motor České Budějovice. „Ty frčí neskutečně.“

A ještě jeden poznatek nasbírali v prodejně hokejových věcí. „Když se hraje špatně, tak třeba fanoušci nakonec přijdou, ale tolik toho nekupují. Když ale Motor hraje dobře, tak i nákupy jsou větší,“ směje se Bumba, který se tak z praktických důvodů stal jedním z největších fanoušků českobudějovického extraligového klubu.

Věcí, velkých i menších, si můžete vybrat nespočet. Puky, polštářky, čepice, odznáčky, ručníky, figurky nebo třeba půllitr a „štamprli“ na kořalku se znakem Motoru Č. Budějovice.

„Odznáčky, přívěsky, náramky,“ doplňuje Bob Bumba. „A Vánoční ozdoby s Motorem jsou opravdu hit,“ ukazuje milou pozornost.