První vzájemný duel v Českých Budějovících vyzněl pro nováčka. Zvítězil 5:3 a byla to velká sláva, protože soupeři první půlka soutěže vyšla nad očekávání, hrál o čelo tabulky.

 Více o duelu v Pouzar aréně čtěte ZDE:

„Máme tři zápasy do konce, a dokud je alespoň malinká šance postoupit do play off, chceme se o ni poprat,“ říká trenér Rudolf Suchánek. Spoléhá na vítěznou sestavu z Pelhřimova, i když ví, že určitým změnám se nevyhne. Trenérské povinnosti u mládeže Motoru nepustí do hry nejlepšího střelce týmu Adama Vylíčila, který dal v sezoně už čtrnáct gólů. "A Láďa Marek marodí, nevím, zda bude," krčí rameny budějovický trenér.

Jak na jihu hodnotil Markův výkon trenér Nymburka, čtěte ZDE: 

Poté, co doma David servis ztratil dobře rozehraný duel s vedoucím Havlíčkovým Brodem, odehrál nervydrásající partii v Pelhřimově. Nad Bílými Medvědy vedli o tři góly, nakonec ale dostáli svému zvyku a bylo z toho drama jako hrom!

Domácí hokejisté v 55. minutě srovnali na 3:3, ale navrátilec z marodky David Bílek vrátil Jihočechům vedení, které ještě zpečetil ve hře bez brankáře trefou do prázdné branky.

Trenér Suchánek chvilkový kolaps svému týmu tentokrát odpustil. "Měli jsme pětiminutovku, kdy jsme se po inkasovaném gólu složili. Myslím, že výsledek měl vypadat jinak. Šesták nedal trestné střílení, jel sám na branku… Bohužel jsme šance neproměnili, a tím jsme dostali soupeře do hry. Báli jsme se o výsledek, ale jsem rád, že kluci makali až do konce a body uhráli!" chválí kolektiv Rudolf Suchánek. "Měli jsme však zápas rozhodnout dřív," zdvihá ukazovák. Prohraných koncovek zápasů bylo v této sezoně až příliš…

Dvougólový návrat po zranění zaznamenal útočník David Bílek. Úspěšnou premiéru v dresu David servisu absolvoval obránce Novák, junior z pražské Slavie. "S Chaloupkou vytvořili velice dobrou dvojici, překvapil mě," chválí Suchánek - a slova legendárního beka určitě mají váhu.

Na domácí zápas s Nymburkem ale mladíci ze Slavie na pomoc nedorazí. Do branky půjde Spáčil, krýt záda mu bude Bubeníček. V obranných řadách trenér postrádá Ukrajince Nazary Babchuka. "Odjel na akci s reprezentací Ukrajiny. Nedivím se, protože u nás hrál výborně. V Pelhřimově nebyl, nastoupí až proti Jindřichovu Hradci," uzavírá Rudolf Suchánek starší.