„Příští pondělí máme sraz, kde si řekneme vše důležité, abychom se 18. a 19. srpna už nezdržovali a kompletně mohli jít trénovat," říká nový kouč David servisu Rudolf Suchánek starší, jenž v tandemu s Jiřím Fedurem vystřídal Romana Fouska. Až do konce června poznával nové svěřence při přípravě na suchu. „Mezitím měli kluci volno, ale doufám, že přes léto něco dělali a přijdou nabuzeni na novou sezonu," prohlašuje bývalý populární obránce Českých Budějovic.

O konkrétních posilách se zatím nechce bavit. „V pondělí má výbor sezení. Myslím, že posily budou," připouští.
Při tréninkových jednotkách na SKP jste mohli zahlédnout mezi hokejisty zkušeného beka Josefa Jindru. „V hledáčku je celá řada hráčů," potvrdil Deníku Jiří Fedur.

„Kádr chceme kvalitně doplnit, a hlavní bude, aby noví hráči do party dobře zapadli," podotýká Rudolf Suchánek, jenž vyčkává, jak to s vyhlédnutými hokejisty dopadne: „Vesměs jsou na zkoušce někde v první lize a záleží na tom, zda se tam chytnou, nebo ne. A pak jsme dohodnuti s trenérem juniorů Motoru Martinem Štrbou, který bude některé hráče vyřazovat, že si sedneme a řekneme, jestli bychom je mohli využít. Uvidíme, koho nám nabídne. Příchodu mladíků se nebráníme. I když jde o krajský přebor, soutěž je to kvalitní a my bychom letos chtěli postoupit," nijak se Suchánek netají ambicemi, s nimiž do klubu přichází.

V posledních čtyřech sezonách se HC David servis pokaždé probojoval do finále a v ročníku 2013-2014 krajskou ligu vyhrál.

Na druholigovou metu se mužstvo pokusí dosáhnout bez pomoci Františka Mrázka. Po loňské anabázi s návratem z německého angažmá dá útočník přednost zahraniční nabídce. „Jinak bude kádr vesměs stejný," neví Suchánek o dalším odchodu. Během přípravy hodlá trenér odehrát tři až čtyři přátelská utkání. „Poslední neděli v měsíci se doma střetneme s Českým Krumlovem," má nasmlouvaného prvního soupeře.