Hluboká po dvou letech sahá po účasti v play off. Ale aby jí v závěru neuniklo mezi prsty, potřebuje ještě postavení mezi osmičkou pojistit.

Rytíři tudíž dobře vědí, že je zítra proti Humpolci (17) čeká důležitý zápas. Člen vedení HC Knights a nejzkušenější bek ve  výběru kouče Nedomy Petr Bělohlav souhlasí: „Určitě je to důležité zápas. A po něm přijdou další, neméně důležité," podotýká. „Bude se bojovat až do konce a bude ještě hodně těžké vybudovat si nějakou pozici pro play off!" myslí Petr Bělohlav na co nejvýhodnější nasazení v prvním kole, kde by nerad potkal Písek. „Pokusíme se udržet pozici, kterou máme," tvrdí bek.

Kdyby dnes základní část končila, připadl by na šestou Hlubokou David servis, okresní rival.  „To by bylo zajímavé a divácky atraktivní," nebyl by Petr Bělohlav proti. V této sezoně se týmy ještě neutkaly: své domácí utkání Hluboká odložila, neboť v Kuki aréně nebyl led. „David servis má dobrý manšaft, vždy je to pěkný hokej. V derby se může stát cokoli, uvidíme…"

Právě z David servisu přišel nedávno na Hlubokou Lukáš Moudrý. „Domluvili jsme se s Jaroslavem Davidem na jeho hostování," potvrzuje Petr Bělohlav. „U nás si našel místo v základní sestavě a zatím podává slušné výkony," chválí nejnovější přírůstek v kádru kouče Milana Nedomy.

Hlubocký trenér se nebojí dát prostor na ledě mladým hráčům, a tak si dres Hluboké už vyzkoušel například junior z DDM České Budějovice Jan Formánek. „Je třeba, abychom naši partu do budoucna zocelili, a tak mladší dostávají šanci. Aby se v kraji otrkali, protože dnes to není jednoduchá soutěž," upozorňuje veterán Petr Bělohlav a pousměje se nad tím, že v obraně nastoupil s kolegou o dvacet let mladším: „Je to legrační."