Do sestavy hostí se vrátil obránce Mucha a poprvé nastoupil táborský odchovanec Suchánek. Jihočeši výborně začali a už ve 4. min. využili přesilovku. Po tvrdé střele Růžičky od modré byl vyhlášený střelec Nouza v pravý čas na pravém místě.

Jenže radost trvala jen tři minuty, protože poté se důrazný Holec doslova nacpal před branku a vyrovnal.

Na další gól se čekalo až do poloviny zápasu, kdy Erat nepříliš povedenou střelou překonal Kůdelu. Ten se pak zaskvěl, když vytěsnil Malenovu střelu na tyčku, a svůj tým podržel i při dalších šancích.  Hosté zase naopak promarnili dvojnásobnou přesilovku, ve které pro změnu čaroval domácí Štůrala.

V závěrečném dějství vyrovnal ve 47. min. v přesilovce obránce Punčochář, jenže hned po neuvěřitelných deseti vteřinách nasměroval Třebíč znovu do vedení Burian.

Ani ne po dvou minutách zaskočil Kůdelu z úhlu Dolníček a do branky hostí putoval za stavu 4:2 Bláha. Čtyři minuty před koncem vykřesal potřetí v přesilovce naději Heřman. V závěru hráli hosté  power play, ale do prázdné branky pečetil na 5:3 domácí Vodný.

Branky a nahrávky: 6. Holec (Bartoň), 29. Erat (Malena, Havel), 47. Burian (Čuřík, Holec), 49. Dolníček (Erat, Havel),  60. Vodný (Burian, Holec) – 4. Nouza (Dan. Růžička, Straka), 47. Punčochář, 56. Heřman. Vyloučení 8:5, využití 0:3. Rozhodčí: Jeřábek – Kotlík, Zídek. Diváci: 1620.
Motor: Kůdela (49. Bláha) – Punčochář, Chmelíř, Vráblík, Semrád, D. Růžička, Mucha, Suchánek, Parýzek – Kuchejda, Heřman, Boháč – Nouza, Straka, Švihálek – Marek, Pajič, Prokeš – Vaniš, Rob, A. Přibyl.