David servis Č. Budějovice se v minulém týdnu vrátil do čela tabulky, když zvládl dohrávku v Soběslavi a hned nato potvrdil pozici lídra doma proti Táboru B.

Vyhraje základní část Písek, anebo David servis, který má k dobru dva body? A nevystrnadí na poslední chvíli z osmičky Žirovnici Humpolec, či Soběslav?

Po víkendu bude jasno. Českobudějovický lídr nechce spekulovat, jak to celé dopadne. „Když se dívám na tabulku a vidím tam tři týmy, které se mohou na osmé místo dostat, tak si nevybereme, kdo je lepší a kdo horší. A ani nechceme! Nekalkulujeme, jedeme zápas s Žirovnicí vyhrát!" prohlašuje trenér Jiří Fedur.

David servisu stačí remíza v základní hrací době k bodu jistoty, který mu zaručí vítězství v základní části. Hůř než druhý skončit nemůže, zatímco domácí tým čeká zápas roku! „Žirovnice má Ondřeje a pár nebezpečných hráčů. Bude to, myslím, dobrý a kvalitní zápas. Po hubených letech si hradecká parta bude chtít play off zahrát a udělá pro to všechno," očekává Fedur houževnatý odpor.

Jak říká, David servis se odmítá dívat nalevo, napravo, zkrátka soustředí se na vlastní cíle. K nim má dopomoci i útočník David Nedorost, jenž se vrací na led po zranění. „Absolvoval tréninky naplno a jeví se dobře, bude v základu. Doufám, že budeme kompletní. Jak se play off blíží, hráčů přibývá, a to mi dělá radost," říká kouč Jiří Fedur.

První vzájemný duel David servis doma vyhrál se Žirovnicí 7:2.