Domácí sestava prošla před zápasem již tradiční rotací. Do branky se vrátil Bláha a mimo hru tentokrát (stejně jako v posledním domácím utkání s Frýdkem) zůstal kvartet zkušených hokejistů Straka, Kuchejda, Mucha a Zíb.

Trenéři zamíchali složením prvních dvou formací a přineslo to ovoce hned po pouhých sedmačtyřiceti vteřinách. Slovenský expres Chovan si oživil loňskou výbornou spolupráci s Květoněm. Předvedli svižnou akci, na jejímž konci přesnou střelou otevřel skóre.

Ve 4. min. to bylo už 2:0. Motor hrál svou první přesilovku a na jejím samotném konci zaznamenal svůj premiérový gól v českobudějovickém dresu kanadský bek Fillman.

Přerovská střídačka reagovala oddechovým časem a také změnou na postu brankáře. Nejistého Klimeše nahradil veterán Horčička.

Dva rychlé góly jasně určily ráz úvodní třetiny. Domácí měli navrch a kontrolovali průběh hry. Mohli přidat i další gól. Výborně hrající Chovan však na Horčičku nevyzrál.

Hosté poprvé zahrozili až v závěru prvního dějství, když dostali možnost zahrát si dvojnásobnou přesilovku. Tlak si vynutili značný, což o to, ale kontaktní gól nedali. Mohli za to obětavě bránící domácí, bezchybný Bláha v brance a také kouzelník Esposito, jenž ze vzduchu odpálil kotouč, který už letěl do branky přes bezmocného Bláhu.

Jak vstoupili Jihočeši do první třetiny, tak se jim podařilo vstoupit i do té druhé. Na časomíře neuplynuly ještě ani dvě minuty, když Budvar aréna jásala potřetí. V přesilovce tvrdě vypálil Suchánek a odražený kotouč neměl Rob problém dopravit za Horčičkova záda.

Ve 28. min. se dočkali také Zubři. Domácí celek v obraně trošku polevil v ostražitosti a přišel trest. Po rychlé akci vyzval Pšurný Dostálka, jenž nedal přesnou střelou zblízka do horního růžku Bláhovi sebemenší šanci zasáhnout.

Hosty vstřelená branka vyburcovala a českobudějovický gólman musel několikrát prokazovat své umění. Zaskvěl se především famózním semaforem při bombě Popelky.

Do třetí třetiny vstoupili lépe hosté a tlačili se před Bláhu. Strážce českobudějovické svatyně měl však svůj den a statečně odolával. Jihočeši sice především pozorně strážili svůj dvoubrankový náskok, ale zároveň využívali každou příležitost k ohrožení Horčičkovy klece. Jako třeba Žálčík, jehož projektil prosvištěl jen těsně vedle.

Osm minut před koncem měli domácí velký kus štěstí. Po Suchánkově kiksu nastřelil Sikora tyč. Závěr byl ze strany Přerova hodně nervózní. Hosté šli dokonce do tří, ale Motor dvojnásobnou přesilovku nevyužil.
Konec zápasu už si domácí celek zkušeně pohlídal a soupeře nepustil ani k závěrečné power play. Domácí neporazitelnost tak trvá.

Branky a nahrávky: 1. Chovan (L. Květoň), 4. Fillman, 22. Rob (Suchánek, Nouza) – 28. Dostálek (R. Pšurný). Vyloučení: 8:9, využití: 2:0. Rozhodčí: Valenta – Jílek, Šperl. Diváci: 4706.
ČEZ Motor: Bláha – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Žovinec, Mazanec – Nouza, Rob, Čermák – Chovan, Pajič, L. Květoň – Žálčík, Esposito, Heřman – Šulek, Škoda, Babka. Trenéři Stavjaňa a Štrba.

Hlasy trenérů – Antonín Stavjaňa (Motor): „Měli jsme výborný vstup do utkání. Už po čtyřech minutách jsme vedli 2:0. Potom soupeř zpřesnil obranu a hrozil z protiútoků. Mužstvo zaslouží pochvalu za bojovnost, výborně zachytal Bláha. Květoň dostoupil kvůli problémům se zády, s Espositem jsme se dohodli na uplatnění opce a zůstává u nás."
David Kudělka (Přerov): „Utekl nám začátek utkání, což bylo rozhodující. Od druhé třetiny už jsme byli Motoru vyrovnaným soupeřem. Šance, které jsme si vytvořili, jsme ale nevyužili. S naší špatnou produktivitou se nedá uspět proti takovému týmu, který Budějovice mají."