Dramatický duel I. hokejové ligy nabídl hokej kvalitní úrovně.
Do vedení šli Jihočeši.
Brankář Českých Budějovic ale nejprve svůj tým dvakrát  zachránil od pohromy.
Pak se dostal do střelecké pozice Rok Pajič, Cháberův brankářský zákrok přišel pozdě. Znovu byl o chvíli později (5. minuta) v hlavní roli gólman motoru Kůdela, který napravil své zaváhání a nepustil puk za svá záda.
Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Autorem gólu byl Stach.
V polovině první třetiny  Kladenští našli cestu ke gólu. Ve 12. minutě využili přesilovku. Do střelecké listiny se zapsal Jan Rudovský.  Do konce prvního dějství si vypracovaly velké šance  ještě oba týmy. Domácí Pitule porušil pravidla (vysoká hokejka), hostující Švihálek nenašel klid v zakončení, puk nezpracoval, a tak se poprvé do kabin šlo za stavu 2:1.
Kdyby Jihočeši po úvodu druhé třetiny vedli o gól, bylo by to naprosto zasloužené a nikdo by se nedivil.
Švihálek šikovně vybídl ke skórování Kuchejdu, ten vystřelil razantně a hlavně naprosto přesně 2:2.
Prakticky se začínalo znovu.  Ještě v téže minutě (25.) byl faulovaný v úniku Boháč, sudí nařídili trestné střílení, to ale zůstalo nevyužito.
V polovině zápasu se štěstí přiklonilo na Hlaváčovu hokejku. Zkušený hokejista prokázal střeleckou pohotovost, navíc se puk otřel o bránícího  hráče. Po 30 minutách bylo Kladno ve vedení.
A to se rozrostlo ještě o jeden přesný zásah. A zase u toho byl Hlaváč! Obkroužil branku, nahrál Rudovskému, který pálil bleskurychle a hlavně gólově.
K velké radosti hostujících fanoušků se Motor vrátil do zápasu.  Nejprve přečkal oslabení, pak kontaktní gól vstřelil Straka.
Jenže Rudovský zkompletoval hattrick, v 53. minutě znovu uklidnil sebe a hlavně nadšené kladenské fanoušky.
Dramatický zápas už hokejisté Motoru otočit nedokázali, Kladno potvrdilo  kvalitu, závěr zápasu si pohlídalo, hosté se vracejí domů bez bodového zisku.

Kladno - ČEZ Motor ČB 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Branky: 4. Stach (Tenkrát), 12. Rudovský (Dragoun, Hlaváč), 30. Hlaváč (David Růžička, Stach), 33. Rudovský (Hlaváč, Pitule), 53. Rudovský (Látal, Pitule) – 4. Pajič (Kuchejda), 25. Kuchejda (Švihálek), 44. Straka (Nouza, Heřman)
Rozhodčí: Grech – D. Štětina, J. Štětina. Diváci: 3069.