Kvůli zákroku v duelu s Veselím si při derby na Hluboké  odpykal trest a doma proti Radomyšli se vrátil do sestavy Českých Budějovic.

Do rozjetého týmu, který si v krajské lize neohroženě klestil cestu k vítězství v základní části, poprvé naskočil až v prosinci. Macháčkovu  profesionální kariéru přerušila smůla. „Dostal jsem žloutenku typu A a po nemoci jsem loni hrál pro radost v Německu jen čtvrtou ligu. Při práci," líčí Petr Macháček. „Skoro tři čtvrtě roku jsem byl mimo a po sezoně žádná zajímavá nabídka nepřišla…"

Na hokejovou výstroj v této sezoně už sedal prach, když Macháčka oslovil kamarád Lukáš Vomela, ať si přijde s týmem zatrénovat. „Tak jsem šel a s panem Davidem se domluvil. Byl jsem kmenovým hráčem Chomutova, to byl trošku problém, ale kluby se dohodly na hostování do konce sezony. Pak se uvidí," prohlašuje budějovický bek, jenž si jako junior krátce vyzkoušel i finský hokej.

Ve třiceti letech prožil na stadionu v Táboře vítěznou krajskou premiéru (6:1) a trenéři mu přisoudili dvě nastřelené tyčky. „Já ale vím jen o jedné," usmíval se Macháček – a hned v příštím duelu doma proti Milevsku (8:1) rozvlnil síť. „Byla to střela po buly. Nápřah, rána moc ne, ale propadlo to tam," popisoval s humorem šťastnou trefu.

V dresu David servisu si připadá jako doma. Po letech se potkal s řadou bývalých spoluhráčů. „Jsem rád, že tady s kluky mohu hrát. Jako kdybych se vrátil do juniorů. Takže si to užívám, a co bude dál, to teď nevím, a ani to moc neřeším. Chci hrát co nejlépe,"  uvedl pro Deník českobudějovický obránce.

Nyní ho čeká krajské play off. Po boku mnoha kamarádů se na ně těší o to víc. „Když jsem přišel poprvé na trénink, viděl jsem samé známé tváře. Baví mě to tady. Je tu sranda," pochvaluje si Petr Macháček a myslí si, že David servis má na to, aby místo klepání na druholigovou bránu letos už postup vybojoval doopravdy. „Podle výsledků je to vidět. Uvidíme, co v play off… Kdyby se to povedlo, příští rok by se tu mohla hrát druhá liga," uvažuje posila zadních řad.