Vyhráli jste, takže vaše hodnocení zápasu bude pozitivní?
Vyhráli jsme, dali jsme čtyři góly a z tohoto pohledu jsem odehráli dobrý zápas. Důležitý byl začátek, kdy jsme získali tříbrankové vedení. Celkově jsme ale utkání neodehráli stoprocentně tak, jak bychom chtěli. Pouštěli jsme pak soupeře do hodně šancí a řekl bych, že tutovek měli možná více než my.

Povedlo se vám tedy na soupeře vletět, jak si vždycky přeje před zápasem drtivá většina sportovních týmů?
Záměr byl vletět na ně, ale také bránit. My jsme na ně ale jenom vletěli a nebránili. Naštěstí nás podržel gólman. Takhle ale do budoucna nemůžeme hrát. Bylo velké štěstí, že jsme neinkasovali. Na obranné hře budeme muset zapracovat.

Oproti premiéře s Havlíčkovým Brodem je ale zase pozitivní, že jste nějaké góly dali.
To určitě. S Brodem nám to tam nepadalo, teď se štěstí otočilo k nám a góly nám tam napadaly. Každopádně to nebyl lehký zápas. Výsledek  4:0 průběhu zápasu neodpovídá.

Došlo k uspokojení ve hře právě pod vlivem rychlého vedení?
Většinou to tak bývá, že když jde tým do rychlého vedení, tak se pak uspokojí. Každý si chce dát gól a nemyslí se tolik na obrannou hru. Musíme si ale uvědomit, že hokej vychází právě z obrany. To je základ.

Vám se povedlo skórovat v přesilovce. Mířil jste od modré čáry takhle k tyči?
Čekal jsem na modré a chtěl jsem něco vymyslet, někomu nahrát. Pak nebylo komu, tak jsem vystřelil tak, abych netrefil prvního hráče před sebou. Naštěstí to tam spadlo.

Co jste říkal atmosféře zápasu?
Bylo to super. Lidi jsou perfektní a fandí skvěle. Atmosféra se mi moc líbí. Mile mě překvapila i velká účast diváků na závěrečné děkovačce. Před takovými fanoušky se hokej hraje o hodně lépe.

Zatím jsou odehrána jenom tři kola, ale už vám přece jen napověděla něco o úrovni první ligy?
Tři kola je skutečně hodně málo. Odehráli jsme tři těžká utkání. Na začátku se to těžko odhaduje. Každý řekne, že chce hrát nahoře a mít výhodnou pozici pro play off. Tak to řeknu jako všichni ostatní. Chceme být nahoře.

Nelitujete, že jste se po dvou letech vrátil do Budějovic do první ligy?
Nelituji. Užívám si to tady a hokej mě baví. Teď za mnou přijela i rodina, takže jsem spokojen. Líbí se mi tady. Začínalo se sice později a všechno se dohánělo za jeden měsíc, ale kluci, kteří jsou majiteli klubu, udělali maximum. Žádný hráč nemá problémy s výstrojí a všichni mají vše, co potřebují, aby odvedli stoprocentní výkon. Já jsem spokojený a řekl bych, že i ostatní kluci.

Napadlo vás, když jste před dvěma roky odcházel, že se ještě někdy v Českých Budějovicích objevíte?
Abych řekl pravdu, tak nenapadlo. Ale byl jsem rád, že jsem tu možnost dostal. Líbí se mi tady.