Ten bod navíc byl hodně vydřený a může rozhodnout o tom, zda se Jihočeši udrží po základní části v první čtyřce a budou začínat čtvrtfinále doma, nebo ne.

Kometa dorazila jako druhý tým tabulky s nabitou sestavou. Jihočeši bez Ondřeje Šulka nezačali zápas zrovna šťastně, protože po dvaceti vteřinách fauloval Guman a po jeho návratu z trestné lavice i Tintěra. Obě oslabení Motor zvládl.
Sotva se počet hráčů na ledě vyrovnal, zahrozili Bárta s Gumanem. Pro hosty to bylo varování. V 7.min. mladík Matys zakončil rychlý útok přesnou střelou a bylo to 1:0!

Brněnští paradoxně měli v této části zápasu dvě největší příležitosti v početní nevýhodě. Co nezvládli ve čtyřech, zvládli ve třech… Ve 12. min. Šnajnar místo, aby v útočné třetině jen šetřil čas, uvolnil se drzou kličkou do středu hřiště až před Pateru! Ten sice puk v první chvíli zastavil, vzápětí však s ním skončil za brankovou čárou – 1:1.

O výsledku rozhodla druhá třetina, v níž se Brno dvakrát prosadilo. Ve 29. min. skóroval Horný a ve dvouminutové přesilovce pět na tři pojistil náskok Kratochvíl (33.).

Ve druhé a třetí periodě Kometa výrazně Motor přestřílela (zásahy brankářů v zápase 50:24), a tak na obrat nebylo. „Udělali jsme dvě zásadní chyby. Dostali jsme gól ve vlastní přesilovce pět na tři a sami neskórovali, což je s takovým soupeřem rozhodující,“ našel trenér Luboš Rob první klíčový moment. „A gól na 1:2 jsme dostali po hrubé chybě obránce, kdy jako poslední hráč dělal kličku. Brno ukázalo, že v té sestavě je asi nejsilnějším týmem extraligy,“ konstatoval Rob.

S Duklou drama

Domácí byli vždy o krok napřed, vedli o gól, ale bojovný soupeř vyrovnal. „Čekali jsme takhle urputný zápas,“ přiznal Luboš Rob. Hosté využili dvě přesilovky, domácí jednu. V prodloužení aktivní bek Tintěra trefil horní tyčku, a tak hrdinou se stal až Farka, na nájezdy nedošlo…

„Honza Bárta neproměnil za stavu 3:2 samostatný nájezd, Jakub Káník dal tyčku, takže jsme neodskočili o dva góly, což by bylo rozhodující,“ litoval trenér Budějovic, že si jeho tým opět neodpustil dramatickou zápletku, a připustil, že vyhrál šťastnější tým. „I když v prodloužení jsme asi byli o něco lepší. Dva body bereme, jsme za ně rádi,“ ujistil.