Kdo je teď v pohodě, ukázal v jasném světle středeční duel v Budvar aréně, kde Třinec po dvou třetinách vedl 5:0 a ve třetí části ještě přidal jeden gól z přesilovky. O čisté konto hosty připravil v poslední vteřině zápasu sólem přes celé hřiště obránce Roman Tintěra: Motor - Třinec 1:6.

Byl to parádní gól, ale nemohl zamaskovat, že domácí mají před play off problémy. Před utkáním vyškrtli ze sestavy dva hráče. Horší než porážka jsou zranění, která před vrcholem sezony oslabila už tak úzký kádr: Káník má poraněnou ruku, Farku trápí záda a Bártu achilovka.

Vlastimil Wojnar, Třinec: "Dneska to bylo vyloženě na jednu bránu. Mám pocit, že jsme byli o mnoho lepší. Nevím, jestli Budějovice nastoupily kompletní, ale my byli ve všech aspektech lepší - v bruslení, kombinaci, zakončení… Podržel nás brankář, takže spokojenost. Play off bude začínat od nuly, ale jsme rádi, že se nám momentálně takhle daří. Čeká nás ještě poslední utkání se Spartou, a to může pořadím ještě zamíchat, protože můžeme skončit i třetí, pokud nevyhrajeme a naši soupeři, Plzeň s Kometou, uspějí. Nespekulujeme, chceme základní část vyhrát."

Zaskočili za ně mladíci ze staršího dorostu, chyběl ale mezi nimi útočník Toman, který byl v úterní osmifinálové bitvě dorostenců s Chomutovem (3:4 s.n.) vidět nejvíce: dal gól a proměnil samostatný nájezd, měl několik šancí… "Toho bohužel nedostaneme," odpověděl na přímý dotaz Deníku Luboš Rob a vysvětloval: "My trenéři o Tomana s Beránkem stojíme, ale zatím se rozhodlo, že by to pro ně byla asi moc velká zátěž. Prý mají hodně odehraných zápasů, a tak budou k dispozici mladšímu dorostu."  

Ve čtvrtek Motor přivítá v posledním utkání základní části Vítkovice (17) a při současné konstelaci by nejspíš uvítal, kdyby zůstal pátý, a vyhnul se tak silné trojce Třinec, Plzeň, Brno. Ve čtvrtfinále by šel na Kladno.

Luboš Rob, trenér Motoru, porážku nijak neomlouval: "Kvalita dnes prostě byla na straně Třince. Rozdíl byl markantní," uvedl. Po Ocelářích míří na jih Vítkovice. "Jde o to, že kluci musejí zápas odmakat na sto procent, protože když to tak není, je rozdíl takový, jako byl dnes s Třincem," uzavřel Luboš Rob.

Branky a nahrávky: 60. Tintěra – 5. Kvasnica (Hrehorčák, Hladoník), 8. Hladoník (Kvasnica, Doudera), 26. Stuchlík (Kaukič, Flok), 35. Doudera (Przybyla), 39. Hrehorčák, 47. Hladoník (Hrehorčák, Haman). Rozhodčí: Horák – Flegl, Polonyi. Vyloučení 6:4. Využití 0:4. V oslabení 1:1. Diváci: 176. Střely na branku 36:45.