Jak se to seběhlo, že jste se najednou objevil v dresu Sparty v extralize?
Ozvali se mi ze Sparty, že mají několik zraněných hráčů a jestli bych neměl zájem si zahrát. Řekl jsem, že samozřejmě ano, a záleželo jen na domluvě s Budějovicemi. Vedení Motoru mi nebránilo, protože mezi kluby byla z léta nějaká dohoda. Odehrát dva zápasy po sobě pro mě nebyl až takový problém.

Věděl jste dopředu o tom, že máte vyřízený střídavý start do Sparty?
Věděl. V létě jsme to brali ještě trochu s nadsázkou, ale teď ta situace skutečně nastala.

Byl velký rozdíl mezi prvoligovým a extraligovým zápasem, které jste okusil ve dvou dnech?
Je to pochopitelně jiný hokej. V extralize jsou lepší hráči a úroveň je trochu jinde. Ale v sobotu jsme hráli v první lize se Šumperkem a tempo zápasu se celkem vyrovnalo tomu na Spartě.

Trvalo vám chvilku, než jste se na Spartě zase srovnal s extraligovým hokejem?
Několik střídání asi jo, ale potom jsem začal hrát svůj hokej a už jsem ani moc nevnímal nějaký rozdíl, jestli hraji první ligu nebo extraligu.

Cítil jste v sobotním utkání se Šumperkem v nohou náročný program z celého týdne?
Kupodivu ne. Bylo to také tím, že jsem dal rychlý gól, což každému hráči pomůže. Únavu jsem necítil.

Chtěla vás Sparta i na nedělní utkání do Mladé Boleslavi?
O tom jsme se bavili už v pátek, že by nemělo smysl hrát tři zápasy ve třech dnech. To určitě ne. Domluvili jsme se, že se uvidí, jaká bude situace tento pátek.

V Motoru hrajete všechny zápasy jen na tři pětky, k tomu případná výpomoc na Spartě. Nebojíte se snad až příliš náročného programu?
Nebojím. Každý hráč raději hraje než trénuje. Pod vedením Radka Bělohlava jsou tréninky kolikrát náročnější než zápas, takže si myslím, že to nebude problém.

S Motorem jste po dvou prohrách porazili doma Šumperk. Přišla tato výhra v pravý čas?
Samozřejmě. Doma jsme prohráli nešťastně s Třebíčí, když jsme měli brát minimálně bod. V Havlíčkově Brodě to byl vyloženě špatný zápas, který se nám nepovedl. Tak jsme to chtěli napravit, což se nám podařilo. Je to ale jen jeden zápas. Čekají nás další a musíme vyhrávat i nadále.

Pondělní utkání na Kladně bylo odloženo. Přišla vám osobně drobná pauzička vhod?
Neberu to tak. Cítím se v pohodě. Daří se mužstvu, daří se i mně, takže člověk pak únavu tolik nevnímá. Kdybychom byli někde dole, tak by to asi bylo jiné. Ale takhle je to v pohodě.

Spolu se svým spoluhráčem z útoku Tomášem Nouzou okupujete přední příčky bodování celé soutěže. Těší vás to?
Každý to sleduje a jsem za to samozřejmě rád. Ale není to tak, že bych na to koukal po každém kole. Je jenom dobře, že tam s Tomášem jsme. Čím více tam bude kluků z našeho týmu, tím lépe. Hlavní je, abych svými body pomáhali týmu. Aby to nebylo tak, že dáme čtyři góly a prohrajeme 4:5. To by bylo špatné.

Tomáš Nouza má teď o jeden bod více než vy. Hecujete se třeba z legrace, že mu budete méně přihrávat?
To určitě ne. Vůbec neřešíme, jestli dát gól Tomáš, já nebo Martin Heřman, který teď s námi hraje. Je to úplně jedno. Jsme ve věku, kdy už jdou osobní statistiky trochu stranou. Koukáme hlavně na mužstvo.

V hodnocení plus/ minus jste na nule. Je to lepší, než když jste byl na začátku sezony v záporných číslech?
V pořádku to ještě není, ale je to o hodně lepší než dřív. Věřím, že to půjde ještě nahoru do plusu.

S dvaceti trestnými minutami jste ale také druhým nejtrestanějším hráčem týmu. Není na vás těch vyloučení moc?
Na mě je to hodně. To je pravda. Tolik trestných minut jsem nikdy neměl. Hodně tam však dělá ta desítka, kterou mi dal můj bývalý spoluhráč pan Úlehla za nic. Stávat by se to ale nemělo.

Čeká vás zápas s Kadaní, kde jste loni při svém angažmá v Chomutově také nuceně trénoval. Budete mít pro tento zápas o trošku větší motivaci?
To bylo možná při tom prvním vzájemném duelu u nich. Spíše to beru tak, že potřebujeme udělat tři body.

Kadaň ale hraje velmi dobře, možná až nad poměry. Souhlasíte?
Určitě. Víme o tom. Je tam spoustu hráčů, kteří necítí žádný tlak a jsou v pohodě. Hraje dobře především venku, takže na to si budeme muset dát skutečně velký pozor. Je třeba diktovat tempo hry a dát na začátku nějaké góly. Aby to dopadlo podobně jako naposledy se Šumperkem. Doma potřebujeme naplno bodovat.