Generálním manažerem extraligového týmu byl jmenován Aleš Kmoníček, který stejnou pozici zastával i u prvoligového týmu. Předsedou představenstva zůstává Miroslav Schön. „Tak tomu bude minimálně do konce příští sezony. Dohodli jsme se, že  strana, která bude mít prezidenta, bude mít v představenstvu tři osoby a druhá strana, což znamená město, bude mít čtyři," naznačuje Schön aktuální strukturu vedení klubu.

Vedení Mountfieldu se rozhodlo, že se na východě Čech bude hrát pouze nejvyšší soutěž. Úplně se však nechce vzdát ani prvoligové licence.  Předseda klubového představenstva  Miroslav Schön počítá s tím, že licenci na druhou nejvyšší soutěž převede do města, které nebude příliš vzdálené od Hradce Králové, a s tamním klubem chce spolupracovat.

„S těmi kluby jedná generální manažer Aleš Kmoníček. Konkretizovat je zatím nechci," uvedl Schön.  Mezi těmito kluby ale nefigurují České Budějovice.

Již v příštím týdnu čeká hokejisty, kteří doposud působili v Českých Budějovicích, první seznámení s podmínkami v Hradci Králové. „Počítáme s tím, že uspořádáme třídenní soustředění na ledě. Bude to ještě před začátkem dovolené. Pro hráče obou kolektivů to bude ideální příležitost vzájemně se poznat," uvádí šéf klubu. „Budějovičtí hráči si tak alespoň osahají prostředí, do kterého se budou stěhovat," dodal.

Po dovolené už bude mužstvo trénovat pouze v Hradci Králové. „V průběhu dovolené budou mít hráči čas, aby sebe nebo rodiny přestěhovali. Samozřejmě, že jim v tom budou pomáhat hradečtí kolegové," řekl Schön.
Oba celky mají aktuálně pod smlouvami 53 hráčů, kolik jich bude v extraligovém týmu, to bude záležet na rozhodnutí trenéra a sportovního vedení klubu. „Některé hráče bychom chtěli přesunout do prvoligového mužstva, se kterým budeme spolupracovat. Abychom si na ně byli schopni sáhnout v případě, že bude někdo z A týmu zraněn nebo nemocen," vysvětlil Schön. Počítá ale i s tím, že některé z hokejistů uvolní. „Každý ale dostane šanci poprat se o místo v extraligovém kádru," ujistil.

Extraligový tým povede i nadále jako hlavní kouč Peter Draisaitl, který dosud vedl českobudějovický tým. V zákulisí se ale spekuluje o tom, že by to nemuselo být úplně jisté. „Takovou informaci nemám," odmítne Schön.

Draisaitlovým partnerem bude dosavadní trenér Královských lvů v Hradci Jiří Kučera. Otazník visí nad sportovním manažerem Petrem Sailerem, který se údajně do Hradce nakonec nechystá a mohl by zůstat na jihu Čech. „Je to v jednání. Nepovažuji to ještě za definitivní," uvedl Schön.

U týmu naopak prakticky jistě skončí trenér brankářů Roman Turek a také Draisaitlův asistent Radek Bělohlav. „Některé personální otázky ještě nejsou dotažené do konce. Budeme to ještě řešit. Opravdu to ale vypadá, že s Radkem Bělohlavem počítat nebudeme," potvrdil Schön. „Pravděpodobně s námi nepůjde ani Roman Turek. Ještě jsme s ním nemluvil, ale  mám signály, že se nechce stěhovat z Budějovic."

Hráčský kádr by se měl z pod Černé věže přesunout prakticky kompletní. „Z hráčů nevím o nikom, kdo by s námi nešel. Vyjma Aleše Kotalíka, ten ovšem nemá uzavřenou novou smlouvu. Rozumím tomu, že chtěl dohrát kariéru doma, a do Hradce s námi neodejde," řekl Schön.

Naopak v klubu končí prakticky všichni zaměstnanci. „Zatím jsem mluvil s obchodním manažerem Františkem Jounem a vedoucím marketinku Radkem Papáčkem. Oba od nás dostali nabídku jít s námi, ale oba ji odmítli, což považuji za pochopitelné. Poděkoval jsem ji za spolupráci a rozloučili jsme se."

Nabídku k možnosti pokračovat v novém působišti prý dostanou všichni zaměstnanci. „Upřímně ale nepředpokládám, že by odcházeli s námi. Do konce měsíce se chystáme na ukončení pracovních poměrů. Nebude to ale samozřejmě z hodiny na hodinu," slibuje.

V nejbližších dnech se budou v Českých Budějovicích vracet peníze za prodané permanentky. „V nejbližší době zveřejníme, jak to bude probíhat. Peníze ale budeme vracet v co nejkratší době. Potřebujeme jenom odladit některé administrativní záležitosti," vysvětluje Schön.

Budvar Arénu opustí také multifunkční kostka, která je majetkem v klubu. „Měli bychom ji odstěhovat v průběhu července," konstatuje šéf teď už východočeského klubu.

Mountfield nyní čekají i jednání s hokejovým svazem o formě, jakou k přesunu v extralize i první lize dojde. „Možností, jak vše vyřešit, je celá řada. Rozhodli jsme se, že to necháme na právnících, aby nám předložili variantu, která bude nejjednodušší, nejtransparentnější a nejschůdnější," uzavírá Schön.