Na domácí straně chyběli zraněný Květoň a distancovaný Vydarený, hosté se zase museli obejít bez dvojice marodů Klimenta a Bulíř.

Jak už to v play off bývá, úvodní třetina nabídla především úpornou a vyrovnanou bitvu. O trochu nebezpečnější byli hosté, ale Kovář v brance jako už tradičně držel akcie Mountfieldu. Blíže vedoucímu gólu ale byl na druhé straně obránce Mikuš, jehož tečovaná střela přistála na horní síťce Pincovy klece.

Do druhého dějství vstoupili lépe Liberečtí Tygři, ale Kovář svůj tým držel. Skórovat však mohli zase Jihočeši. Výborně hrající obránce Mikuš v přesilovce vypálil od modré a Langhammerova dorážka zacinkala na tyč Pincovy klece.

Navrch ale měl soupeř a Kovář musel předvádět jeden skvělý zákrok za druhým. Vedoucí gól soupeře ve 35. min. byl ale bohužel logickým vyústěním vývoje zápasu. Špačkovo nahození Kovář vyrazil před sebe a Vantuch ho zasunul do jeho odkryté klece.

Vyrovnání na sebe nemuselo dlouho čekat. Proti Kašpaříkově superšanci v přesilovce ale vytáhl Pinc superzákrok.

Byli to ale Liberečtí, kdo tahal za delší konec. Také v závěrečném dějství přibývalo šancí na jejich kontě. Přitom Jihočeši potřebovali dostat soupeře pod tlak, aby dosáhli kýženého vyrovnání.

Kromě ojedinělé šance bojovníka Červeného se domácí celek proti bezchybně bránícímu soupeři absolutně nemohl prosadit a z hlediště se začal ozývat pískot.

Minutu a půl před koncem se domácí celek odhodlal k power play, Liberec si však už důležité druhé vítězství v sérii pohlídal.

Branka a nahrávka: 35. Vantuch (Špaček). Rozhodčí: Husička, Jeřábek – Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 5358. Stav série: 1:2.

České Budějovice: Jakub Kovář – Ptáček, Kranjc, J. Novák, Kolarz, Němeček, Mikuš – Martynek, Kašpařík, Šimánek – Langhammer, Kotalík, Gulaš – Kuchejda, Mertl, Podlešák – Burian, Červený, Horna. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Liberec: Pinc – Trončinský, Bárta, Moravec, Výtisk, Čakajík, Roth, Holub – Bartovič, Nedvěd, Špaček – Bárta, Urban, Vantuch – Kudrna, Vak, Víšek – Bortňák, Kica, Ulrych. Trenéři: Kalous a Pešán.

Hlasy trenérů – František Výborný (Mountfield): „Byl to především úporný boj. Od druhé třetiny jsme neměli takový důraz jako v Liberci. Tím jsme to soupeři usnadnili. Bojovnost hráčům nelze upřít. Když nedáme gól, tak nemůžeme chtít vyhrát.“

 Filip Pešán (Liberec): „Hrál se typický zápas pro play off. Byl to boj o každý centimetr ledu a zápas plný osobních soubojů. Podařilo se nám eliminovat tlak soupeře před vlastní brankou. Dali jsme jediný gól a jsme rádi, že jsme na něj vyhráli.“