„Cestou z Prahy jsem celé dvě hodiny přemýšlel o tom, proč bych měl být s touto sezonou spokojen. Po celou dobu jsme se pohybovali na nejspodnějších příčkách tabulky a do play off jsme se nedostali. To by neměl být důvod k nějaké spokojenosti. Já ale spokojen jsem," zdůrazní majitel klubu. „Když nastupoval nový trenér, tak jsme si řekli nějaké zásady. Chtěli jsme tým omladit a řekli jsme, že ho budeme chystat pro budoucnost. Soupeři v minulosti říkávali, že si jezdí pro body k jihočeským kaprům. Když je potřebovali, tak je tady dostali. To už ale neplatí, za což jsem rád," viděl nejvyšší muž v klubu posun vpřed.

Také práce realizačního týmu na diplomatickém poli se prý výrazně zlepšila. „.Už nejsme otloukacími panáky a ani na svazu nás neberou jako nějaký vedlejší tým. Tyto změny se podařily. Tým jsme omladili a je bojovný, i když třeba občas ztrácí body. Nikomu ale nedá nic zadarmo, i když ho trápila značná marodka. Jak jsem řekl, umíme se už také ozvat i na svazu v Praze. Za uplynulých dvanáct měsíců se skutečně hodně změnilo. Už se s námi prostě počítá. A proto jsem se sezonou spokojen, přestože jsme se pohybovali v tabulce neustále mezi desátým až dvanáctým místem a výraznější zlepšení přišlo až v závěru," nešetří chválou náročný šéf klubu.

Současný tým Mountfieldu má podle něj před sebou slibnou budoucnost. „Po tomto roce věřím, že máme před sebou daleko lepší sezonu. Tým si sedl a je hodně omlazen. Především je plný hráčů, kteří chtějí něco dokázat. Vidí příklad v našem brankáři Jakubu Kovářovi a chtějí se také jako on  dostat do světa. Je to bojovné mužstvo a jsem přesvědčen, že v příští sezoně budeme určitě v první polovině tabulky. Nikomu nic nedáme zadarmo," vzkazuje všem soupeřům.

O případném posílení kádru je prý zatím předčasné hovořit. „Zhruba za dva týdny budeme mít schůzku s trenéry a celým realizačním týmem, na které se budeme se bavit o tom, kde nás nejvíce tlačí bota. Obecně bych řekl, že jsme udělali tolik změn a k dobrému, že není zvláštní důvod pro nějaké velké posilování. Toto není tým momentální sezony, která skončila, ale sezony budoucí," ještě jednou zdůrazní.

Budoucnost českobudějovického hokeje by měla být podle Drbohlava poměrně růžová a on u toho nechce chybět. „Řekl jsem, že odtud neodejdeme, dokud nedosáhneme velkého úspěchu. Sice to říkám už dlouho, ale věřím, že to konečně dopadne. Děláme pro to všechno," ujistí.