Ve třetím semifinále play off první WSM ligy vyhráli hokejisté ČEZ Motoru v Praze na Slavii 2:1 a v sérii se ujali vedení 2:1. Čtvrtý zápas se hraje znovu v Edenu v sobotu (17.30).

Hosté udělali několik kosmetických úprav ve složení útočných formací. Místo v sestavě tentokrát nezbylo na Babku, kterého nahradil Fronk.
Úvodní třetina sice nenabídla žádný gól, ale to neznamená, že by se diváci nudili. Naopak. V bouřlivé atmosféře, o kterou se starala především skutečně mimořádně početná skupina fanoušků Jihočechů, se střídaly šance na obou stranách. Oba mladí gólmani Frodl a Kváča však potvrzovali, že jsou ústředními postavami série.

Čtěte také: Šance jsme měli, mohli jsme rozhodnout i dříve, myslí si Antonín Stavjaňa

Skóre mohl otevřít v první přesilovce zápasu hostující Vlček. Jeho dorážka po gólu volala. Do obrovské šance pak vyslal milimetrovou přihrávkou obránce Mucha Chovana. Jeho střelu z prostoru mezi kruhy však Frodl vyrazil.

Na druhé straně zlobil především mladík Kadlec, jenž v průběhu prvního dějství třikrát výrazně ohrozil Kváču, také hostující gólman však potvrzoval parádní formu. Nejblíže gólu však byl krátce před první sirénou slávista Šagát, jenž orazítkoval břevno hostující klece.

Zatímco úvodní třetina byla naprosto vyrovnaná, tu druhou zcela ovládli hosté. Ve 23. min. vedli už 2:0 a pokaždé se o to zasloužil Michal Chovan. V prvním případě pálil tvrdě Fillman, podruhé Pavlin. Slovenský šikula si vždy pohotově našel odražený kotouč a dokázal ho vrátit do sítě.

Přečtěte si: Ve dvou oknech Černé věže se objeví vlajky s logem Motoru

Jihočeši po dvou brankách hru zcela ovládli. Vak zůstal úplně sám před Frodlem. Leč nedal a hattrick po něm odmítl Chovan, když ho Čermák vyzval prakticky před prázdnou brankou.

Slavia byla víceméně neškodná. Jenže stačila přesilová hra a chyba hostí, když nedokázali vyhodit kotouč, který měli pod kontrolou. Beránek přesnou střelou vrátil Slavii do hry.

V závěrečném dějství šli hosté za rozhodnutím. Pajič najížděl na Frodla, ale tísněn skórovat nedokázal. Motor ale hlavně hrál aktivně a tak si nejlépe hlídal svůj nejtěsnější náskok.

Dvě minuty před koncem odvolala Slavia gólmana, sudí navíc o minutu později poslali Motor do čtyř.

Branky a nahrávky: 35. Beránek (M. Kadlec) - 21. Chovan (Fillman), 23. Chovan (Pavlin, Čermák). Vyloučení: 11:8, využití: 1:0. Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Bosák, Kajínek. Diváci: 3843. Stav série: 1:2.

Zdroj: Deník/ Pavel Kortus