Proti svému mateřskému klubu jste vyhráli hodně přesvědčivě. Cítil jste to také tak?
Řekli jsme si jasný systém, který chceme hrát. A plnili jsme ho od první do poslední minuty. Zápas jsme skutečně kontrolovali a domácí tým přehráli.

Vnímali jste, že soupeř šel do utkání po čtyřech porážkách v řadě?
Bavili jsme se o tom. Věděli jsme, že kluci nejsou zrovna v optimální formě a chtěli jsme toho využít. Nechtěli jsme hrát žádný ustrašený hokej, ale na soupeře vletět a dávat góly. Navíc se nám dařily přesilovky. Jsou to pro nás důležité body a jsme za ně moc rádi.

Proti Budějovicím jste nastoupil v extralize vůbec poprvé v kariéře. Měl jste zvýšenou motivaci?
Nechtěl jsem si to připouštět, ale trošku jsem to cítil a byl jsem i nervózní. Po první střídání to ale ze mě spadlo a bral jsem to jako každé jiné utkání.

Když jste přišel na stadion, trefil jste se do té správné šatny?
Můj bývalý trenér z juniorky pan Šrámek si dělal legraci, že mám jít do šatny doleva. Je to změna a věděl jsem, že tento zápas přijde. Nechtěl jsem si to ale moc připouštět a chystal jsem se na to stejně jako na každé jiné utkání.

Probíhalo před zápasem nějaké hecování s vašimi bývalými spoluhráči?
S některými kluky z Budějovic jsem v kontaktu pořád. O situaci se bavíme, ale hecování žádné nebylo. Něco takového by možná přišlo, až kdybychom spolu hráli v play off.

Nemrzí vás, že jste se nezapsal do střelecké listiny?
Není to o tom, kdo dá góly. Důležitější je vítězství. Přijeli jsme si pro tři body a ty jsme si také odvezli. To je hlavní.

V čem je to jiné v Plzni než v Budějovicích?
To se nedá jen tak jednoduše popsat. Do Plzně jsem šel, protože jsem chtěl zkusit něco nového. Trošku něco jiného to je a určitě mě to posouvá hokejově zase o kousek dál. Kvůli tomu jsem do nového klubu šel.

Po sezoně jste preferoval hlavně odchod do zahraničí. Nepřišla žádná správná nabídka?
Uvažoval jsem o tom a nějaké nabídky byly. Hrálo tam roli hodně aspektů a nakonec jsem se rozhodl pro Plzeň.

V Plzni je vyhlášené a pro soupeře až nepříjemné publikum. Hraje se vám tam s jeho podporou dobře?
V Plzni je na hokeji super atmosféra. Fanouškovský kotel je opravdu výborný a fanoušci fandí za jakéhokoliv stavu. Je to možné dané i tím, že v Plzni je starší stadion a je tam fandění dobře slyšet. Fanoušci týmu hodně pomáhají a je pak dobře nabuzený.

Je velkou osobností majitel klubu a také lídr mužstva Martin Straka?
Martin je obrovskou osobností. Jsem rád, že s ním mohu pracovat na tréninku. Je to něco neuvěřitelného a byl to také hlavní důvod, proč jsem do Plzně šel. Abych si mohl zahrát s takovými hráči a ukázalo mi to cestu dál.