Vraťme se ještě k závěru minulé sezony. Co se přihodilo, že jste ji nedohrál?
Stalo se mi to v posledním utkání semifinále play off v Třebíči v souboji v rohu kluziště. Původně na rentgenu nebylo vidět nic zlomeného, takže to vypadalo jen na naražená žebra. Ale na CT vyšetření se zjistilo, že mám dvě žebra prasklá a jedno naštíplé.

Do baráže o extraligu jste tak vůbec nemohl zasáhnout. Bylo nepříjemné sledovat atraktivní zápasy vašich spoluhráčů jen z hlediště?
Bylo hrozné sedět jen nahoře na tribuně. Povedlo se nám postoupit z play off a chtěl jsem si baráž zahrát. Toužili jsme v baráži uspět. Nevyšlo to, ale věřím, že si ji letos zahrajeme znovu.

Letní přípravu jste stihl od začátku?
Ano. Jediné omezení bylo v tom, že jsem nesměl zatěžovat hrudník nějakými těžšími cviky. Co se týkalo zbytku těla, tak jsem mohl dělat úplně všechno.

Nyní na ledě už trénujte naprosto bez omezení?
Přesně tak. Jedině je nutné si zase zvyknout na jiný pohyb na bruslích oproti přípravě na suchu.

V létě jste se stal definitivně kmenovým hráčem Motoru. Byla to vaše volba?
Takhle jsem to chtěl a doufal jsem, že to takhle dopadne. Jsem strašně rád, že se to povedlo a kluby se nakonec domluvily. Rád bych navázal na parádní sezonu, kterou jsme tady odehráli loni. Pokud budeme makat a všechno si sedne tak, jak má, tak bychom to mohli dokázat.

To znamená třeba i postoupit do extraligy?
Až takhle jsem to nemyslel. Prostě zopakovat minulou sezonu, která byla extrémně úspěšná, že to ani nikdo nečekal. Letos na ni chceme navázat a uvidíme, co bude dál. Musíme jít od začátku, soupeři budou hodně nepříjemní a více se na nás po loňské sezoně zaměří. Je třeba makat a nic nepodcenit.

Na jihu Čech jste očividně spokojený, ale nezavřel jste si přestupem do první ligy tak trochu dveře do extraligy? Nechtěl jste se poprat v Plzni o místo v extraligovém kádru?
Nemyslím si, že bych si zavřel dveře do extraligy. Doufám, že se do extraligy dostanu s Budějovicemi. Od Plzně jsem dostal nabídku, řekli mi nějakou vizi. Hrát v Budějovicích je pro mě ale lepší než to, s čím přišla Plzeň. Proto jsem o Budějovice tolik stál. Jsem tady spokojený a všechno mi sedí.

První duel sezony hrajete právě v Plzni. Co od něj čekáte?
Je to první zápas přípravy a je to úplně jiné než tréninky. Pro diváky to asi nebude žádné pohledné utkání. Jak soupeř, tak i my budeme zkoušet nové věci a nové hráče. Musíme si na sebe zase zvyknout a bude to více boj než nějaký hezký hokej.

Bude to pro vás přece jen trochu zvláštní, že se bude hrát právě v Plzni?
V Plzni jsem vyrůstal a hrál tam celý život. Budu tam mít celou rodinu a spoustu známých. Je to něco jiného, ale na ledě už pak člověk neřeší, jestli s někým dříve hrál. Jsou to prostě soupeři.

Je to jen první přátelský zápas, přesto půjde také o výsledek?
Výsledek je vždycky důležitý, ale na začátku přípravy ne až tolik. Důležité bude dostat do krve to, co chceme hrát. Když se vyhraje, tak je to samozřejmě příjemnější. Hlavní však tentokrát bude spíše předvedená hra.