Pohár je putovní a bude k vidění na nedělní autogramiádě prvoligového týmu. „Je to pěkný středně velký zlatý pohár. Jsme rádi, že jsme ho vyhráli," pochvaluje si Bělohlav.

O konečném pořadí v turnaji rozhodoval závěrečný zápas s Jihlavou, který ale skončil ze strany hostí ostudou. Za stavu 7:1 totiž odmítli respektovat výrok rozhodčího, trenér Petr Vlk nechtěl poslat svého svěřence na trestnou lavici a sudí Mertl poté zápas předčasně ukončil. Výsledek zápasu zůstal v platnosti.

Domácí kouč Petr Rosol situaci se svým protějškem řešil ještě před předčasným ukončením zápasu. „On mi jenom říkal, že si chce s rozhodčím promluvit. Ten to ale neakceptoval, takže utkání bylo ukončeno," vysvětluje. „Já mu k tomu nic neříkal. To byla jeho věc," jen pokrčí rameny. „Za stavu 7:1 už by to soupeř stejně těžko otáčel, takže se zase až tolik nestalo. Navíc si myslím, že v pondělí přijde o to víc diváků," připomíná trenér pondělní vzájemný a hlavně  už mistrovský duel. „Je i docela možné, že před tím pondělkem nechtěli dostat takovou rychtu, tak to raději ukončili," usměje se Rosol.
Pro něj to nebyl první nedohraný zápas v životě. „Zažil jsem to už v přáteláku s Ústím proti Chomutovu. Došlo k bitce a pak už by se to asi jenom rvalo, tak to rozhodčí radši ukončil," připomíná.

Přes tuto rozpačitou tečku za utkáním ze strany soupeře vyšla prvoligová generálka Motoru bezvadně. První třetinu totiž vyhrál 6:0, přestože poměr střel byl 16:19. Na to upozorňuje i Rosol. „Ten výsledek byl trochu zavádějící. Soupeř měl také šance, ale my jsme z každé možnosti dali gól.  Hlavně, aby nám to vydrželo i v sezoně," přeje si.

Jihlavský trenér Petr Vlk se k zápasu nejprve odmítl vyjádřit, hovořil až o den později na klubové tiskové konferenci.  „Kluci mi řekli, že sudí napadal vulgárně našeho brankáře Lukáše Sáblíka a Marek Prokš do rozhodčího strčil. Já jsem mu řekl, že pokud mi nesdělí, proč ho mám poslat na trestnou lavici, že ho tam nepošlu," uvedl na vysvětlenou.

Mladý útočník Motoru Michal Švihálek zažil nedohraný zápas poprvé ve své kariéře. „Nepamatuji se na něco takového," zamyslí se. „Ale možná to tentokrát bylo dobře, protože už to na ledě začínalo být trochu o zranění," připustí. „Chvilku jsme se divili, co se děje. Já jsem ani nevěděl, že rozhodčí může zápas takhle ukončit. Ale nic velkého se nedělo, vzali jsme to jako  hotovou věc."

Švihálka potěšila hlavně první třetina, kterou jeho tým vyhrál 6:0. „Přitom nás soupeř přestřílel. Ale padalo nám to tam. Potom už byli hosté trochu zlomení. Nyní zregenerujeme a v pondělí vlítneme na Jihlavu znovu. Chceme vyhrát. Bude to jiný zápas, ale trošku to mohou mít v hlavách. Určitě nám budou chtít tuto porážku vrátit. Doma však chceme urvat tři body. To je náš jasný cíl," zdůrazní.