K předehrávanému duelu cestovali hosté bez zraněných obránců Muchy, Vráblíka a Pýchy, do sestavy se naopak vrátil útočník Chovan a do branky se znovu postavil Gába.

V úvodu zápasu Jihočeši zřejmě ještě vstřebávali dlouhou cestu autobusem a začátek probíhal podle havířovských not. Domácí tlak také vyústil ve vedoucí gól utkání. V prostoru mezi kruhy se dostal ke střele Korím a propálil Gábu.

Inkasovaná branka hosty přece jen vyburcovala a do konce třetiny si vynutili tři přesilové hry. Vyrovnat se jim však nepodařilo. Největší příležitosti měli Mikyska a Nouza, oba však vychytal pozorný Laco v brance soupeře.

Druhá třetina začala jedovatou střelou Maliníka, kterou s vypětím všech sil zlikvidoval Gába. Ve 22. min. však bylo vyrovnáno, když stejně jako ve středu proti Benátkám prokázal svůj důraz v brankovišti Kuchejda.

Zatímco v prvním dějství neměl Motor ani jednoho vyloučeného, po změně stran čelil třem přesilovkám Havířova. Naštěstí však neinkasoval. Druhou třetinu už nedohrál Bohunický, který po bitce s Mazancem dostal trest do konce utkání.

V úvodu závěrečného dějství měli hosté štěstí, když Sztefek minul v přesilovce odkrytou Gábovu klec. Do vedení šli ve 45. min. hosté, když se výstavní střelou poprvé po svém návratu do Motoru trefil Květoň. Rozdílový gól měl na hokejce Suchánek, který trefil jen tyč. Zbytek zápasu se Havířovští tlačili do útoku, ale naráželi na výborného Gábu v brance hostí.

Minutu a půl před koncem domácí zkusili power play, ale hosté si tři body pohlídali a do prázdné branky pečetil jejich výhru Nouza.

Branky a nahrávky: 6. Korím (Kotala, Hudeček) – 22. Kuchejda (Mikyska, Žovinec), 45. L. Květoň (Chovan, Pajič), 60. Nouza (Heřman). Vyloučení: 7:7 (navíc dom. Mazanec a host. Bohunický 5 + do konce), využití: 0:0. Rozhodčí: Kopeček – Kotlík, Zídek. Diváci: 1611.
ČEZ Motor: Gába – Bohunický, Kříž, Suchánek, Zíb, Žovinec, Klinecký – L. Květoň, Pajič, Chovan – Nouza, Jos. Straka, Heřman – Kuchejda, Mikyska, Švihálek – Škoda, Prokeš, Babka – Guman. Trenéři Rosol a Bělohlav.