Jihočeši to dokázali. První místo v základní části bylo metou, kterou toužili splnit. „Jsme rádi, že se nám povedlo utkání vyhrát a dotáhnout základní část na prvním místě, tedy tam, kde jsme chtěli být," pochvaloval si i asistent trenéra vítězů Martin Štrba.

Hostím sice už o nic nešlo, přesto neprodali kůži lacino. Zápas se přitom vyvíjel jasně pro domácí. Po první třetině vedli 3:0 a zdálo se, že je o všem jasno.

Jako první se v přesilovce po přesné Fillmanově přihrávce trefil Šulek. Také druhý gól padl v početní výhodě. Přesně mezi betony gólmana Šafránka zamířil Nouza a odeslal ho na střídačku. Jeho místo zaujal Laco. Také on však brzy inkasoval. Po Muchově střele ho dorážkou překonal Vlček. Čtvrtý gól mohl přidat Novák, ale jeho bombu od modré zastavila tyč.

„První třetina byla z naší strany vynikající. Využili jsme přesilovky a dodržovali stanovenou taktiku," ocenil Štrba.

Jenže ve druhém dějství domácí celek nepochopitelně zvolnil a soupeř toho dokázal využít. Nejprve zakončil obléhání Kváčovy klece Štumpf. Ve 33. min. to byl znovu Štumpf, jenž se trefil přesně do horního růžku, a do kabin šli Jihočeši už jen s minimálním jednogólovým náskokem.

„Nepochopitelně jsme se uspokojili a každý hráč si začal dělat, co chtěl. Vypadli jsme z rozehraného zápasu a skoro z něj udělali drama. To by se nám v play off mohlo vymstít," zlobil se Štrba.

Ve třetí třetině se totiž střelou z větší dálky trefil Dudek a rázem bylo vyrovnáno. Naštěstí se krátce poté nadvakrát prosadil Babka a v poslední minutě upravil na konečných 5:3 šťastným gólem Čermák.

„Udělali jsme spoustu individuálních chyb a domácí vyhráli zaslouženě. Nezasloužili jsme si ani bod," uznal hostující trenér Martin Janeček.

Branky a nahrávky: 6. Šulek (Fillman, Novák), 13. Nouza (Vráblík), 19. Vlček (Mucha), 45. Babka (Škoda, Novák), 60. Čermák – 24. Štumpf (Kalus, Haas), 33. Štumpf (Dudek), 44. Dudek (Rác, Kanko). Vyloučení: 5:7 (navíc dom. Heřman do konce), využití: 3:0. Rozhodčí: Bejček, Jílek – Svoboda, Maštalíř. Diváci: 6041.
ČEZ Motor: Kváča - Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha – Šulek, Rob, Čermák - Nouza, Vak, Heřman – Babka, Škoda, Žovinec – Dostálek, Vlček, Hřebejk – Guman, Fronk. Trenéři Stavjaňa a Štrba.