Jihočeši se museli obejít bez marodů Muchy a nově také M. Nováka. K dispozici stále ještě není ani zkušený útočník Květoň. Do branky se poprvé v sezoně postavil Kváča a letošní premiéru si odkroutil také mladý útočník Doktor. V domácí sestavě chyběl klíčový bek Kolmann.

První třetina se však hostím vůbec nepodařila.  Sice byli aktivnější, puk měli častěji na svých hokejkách, leč prohráli ji 0:2. V 5. min. trefil v avizované výhodě Pavlin od modré tyčku branky Benátek, do vedení šel ale naopak soupeř. A dokonce ve vlastním oslabení. Hrníčkovu střelu Kváča neudržel a v následné skrumáži dorazil kotouč do sítě Chrtek. V 17. min. se domácí po rychlém brejku prosadili podruhé. Bittnerovu střelu ještě stačil Kváča vyrazit, na Královu dorážku však už reagovat nemohl.

Začátek druhého dějství jako by zastihl Motor i nadále ve zlém snu. Dostali totiž v utkání už druhý gól při vlastní přesilovce. Bittner využil chyby hostí a dokázal překonat i Kváču. To byla tvrdá rána, ze které se hostující tým jen těžko vzpamatovával. Sice byl opticky i nadále aktivnější, dostával se i k ohrožení Kořenáře v domácí kleci, ale vyložené šance to nebyly.

Českobudějovický zmar pokračoval i v závěrečném dějství. Na kontě hostí přibývaly přesilovky, ale šance ani góly bohužel ne.

V závěru byl naopak vyloučen hostující Filip Novák, takže případný závěrečný tlak se nekonal.

Branky a nahrávky: 9. Chrtek (Hrníčko), 17. Z. Král (Bittner, Wiencek), 22. Bittner. Vyloučení: 11:5 (navíc dom. Maier a host. Marcel 10 min.), bez využití, v oslabení: 2:0. Rozhodčí: Kopeček, Obadal – Kreuzer, Štofa. Diváci: 423.

ČEZ Motor: Kváča – Fillman, F. Novák, Kutlák, Vráblík, Pavlin, Pýcha – Čermák, Vlček, Nedorost – Crowder, Galamboš, Dostálek – Šulek, Pajič, Heřman – Doktor, Káník, Marcel. Trenéři Stavjaňa, Štrba a Bombic.