Nejen na výsledky ale chce hledět vedení klubu. „Především se chceme prezentovat naprosto odlišným herním stylem než v předcházejících sezonách. Hráči musí na ledě odevzdat maximum. Tím přilákáme na stadion fanoušky i sponzory," je Blažek přesvědčen. „Do sezony ale hlavně jdeme s pokorou a nestavíme si žádné utopické cíle," zdůrazní.

Oproti minulé sezoně prošel českobudějovický kádr razantním řezem. Mužstvo opustili brankář Šimon Hrubec (Třinec), obránci Jan Novák, Aleš Kranjc (Kolín nad Rýnem) a Roman Němeček (Ml. Boleslav) a útočníci Milan Gulaš (Plzeň), David Kuchejda (Kladno), Tomáš Horna (Bejbarys Atyrau), Vilém Burian (Třebíč), Rostislav Martynek, Roman Pšurný (oba Litvínov) a Petr Sailer (ukončil kariéry a přesunul se v klubu na post sportovního manažera).

Jejich místa zaujali brankář Lukáš Sáblík (K. Vary), obránci Peter Frühauf (Slovan Bratislava), Bohumil Jank (Lev Poprad) a útočníci Rastislav Dej (K. Vary), Tomáš Knotek (Kladno), Robin Soudek (Victoria Royals) a Jakub Suja (IHC Písek). Větší příležitost v kádru budou dostávat také vlastní junioři.

K naprosto zásadní změně došlo také na trenérském postu. Dvojici František Výborný (odešel do Mladé Boleslavi) a Milan Kupka (přesunul se k juniorskému týmu) nahradili Peter Draisaitl a Radek Bělohlav. Pozici trenéra gólmanů zaujal Roman Turek. Jeho předchůdce Ladislav Gula už vykonává pouze funkci vedoucího mužstva.

Také sportovní manažer Petr Sailer očekává především změnu herního stylu mužstva. „To je jeden z našich hlavních cílů a od něj se také odvíjely změny v kádru. Chceme hrát atraktivní hokej s mladými hráči a především vlastními odchovanci. Máme čtyři kluky v reprezentační dvacítce a budou v extralize dostávat šanci," slibuje Sailer, podle něhož bude mimořádně důležitý především start do soutěže.

Nejen výkony na ledě ale chce klub přilákat fanoušky. Pro jejich pohodlí se snaží dělat maximum i ohledně jejich pohodlí na stadionu. „Ze strany našich příznivců jsme v této oblasti cítili nespokojenost. Proto jsme se rozhodli vyměnit firmu, která na stadionu provozuje občerstvení a očekáváme zvýšení kvality," vzkazuje Blažek dobrou zprávu českobudějovickým příznivcům.

Novinky se týkají také fanshopu. „Ten se bude nacházet v nových prostorách bývalého bufetu druhé ledové plochy. Fungovat by měl začít od října," vysvětluje generální manažer.

Rozpočet klubu pro nadcházející sezonu je dost podstatně nižší než v letech předcházejících a měl by činit 85 – 86 milionů korun. „Zatím není úplně naplněný, protože některé platby nám budou chodit až v průběhu roku. Ale věřím, že se nám ho podaří naplnit," přeje si Blažek.

Klub pro sezonu prodal tři tisíce permanentních vstupenek. „Mělo by se jednat o zhruba stejný počet jako loni," upřesnil tiskový mluvčí klubu Radek Papáček.

Nový bude také kapitán týmu. Zvolili si ho sami hráči a bude jím Jiří Šimánek. „Kapitánem jsem byl naposledy poslední rok v juniorech. Ale to už je jiné století," usměje se neustále dobře naladěný muž s céčkem na hrudi.