Českobudějovičtí hokejisté jsou ve Frymburku od neděle. Zhruba padesátikilometrovou trasu zvládli po vlastní ose na kole a svůj hlavní stan rozbalili ve Wellness Hotelu. „Zázemí je tady parádní," nešetří hráči ani realizační tým chválou směrem k vyhlášenému ubytovacímu zařízení. „Je to tady opravdu fantastické. Máme všechno, co potřebujeme," zdůrazní i trenér Peter Draisaitl.

Denní režim ve Frymburku začíná už v 7.15 čtyřicetiminutovým výběhem. „Je to docela makačka. Uběhneme vždycky tak kolem pěti kilometrů," hořce se usměje mladý obránce Bohumil Jank, jenž se vrátil domů po zkušenosti s KHL v Popradu.

Po snídani začíná dopolední dvouhodinová tréninková fáze v 9.30. „Jedna skupina je v posilovně a druhá na atletickém hřišti. V polovině tréninku se obě skupiny prohodí," dává Draisaitl nahlédnout do tréninkového plánu. Odpoledne se začíná v 15.30. „To jsou buď cyklistické etapy, nebo jsme také na hřišti.  Večer pak následuje dvouhodinová regenerace, ke které máme v hotelu ideální podmínky. Celý den mají kluci dost nabitý, takže regenerace je hodně důležitá," dobře zkušený kouč ví.

Tréninkový pobyt v okolí Lipna plynule navazuje na přípravu, kterou mužstvo absolvovalo doma v Českých Budějovicích. „Navíc jsou tady především kola, protože terény se tady pro ně úplně nabízejí. Bylo by hřích je nevyužít," zdůrazní kouč.

Ve Frymburku se byl trenérský triumvirát, který kromě Draisaitla tvoří ještě druhý kouč Radek Bělohlav a trenér gólmanů Roman Turek, podívat již minulý týden. „Byli jsme maximálně spokojeni. Ubytování i stravování je na výborné úrovni. Není nic, nač  bychom si mohli stěžovat," nešetří Draisaitl chválou.

Spokojen je trenér i přístupem hráčů k náročné přípravě. „V Budějovicích už jsme byli dlouho a věřím, že se tady klukům zatím líbí. Soustředění je pětidenní, takže to není nějak přehnaně dlouhé," míní.

Důležité je i stmelení kolektivu v jiném prostředí. „Kluci mají večer volno, do jejich programu po večeři nijak nezasahujeme. Určitě je to možnost, aby se kluci dali více dohromady," je přesvědčen.

Pozitivní je, že jsou všichni hráči fit i po zdravotní stránce. Jedinou výjimkou je obránce René Vydarený s rukou v sádře. „Poranil si při tréninku ruku v zápěstí, tak ji dostal do sádry. Ale nemělo by to být nic vážného. Na led by měl být v pořádku," věří kouč.