Hlubočtí jsou v euforii. I když hráli v azylu, na Milevsko nastoupili ve velkém stylu! "Čtyři nula po první třetině, to nikdo nečekal!“ culil se Moudrý.

V kabině David servisu se mohla hlubocká šestašedesátka cítit skoro jako doma, protože dres s DS na prsou dříve oblékala. „To se nedá říct, domácí kabina už je pro mne na Hluboké!“ usmíval se Lukáš Moudrý.

Hlubočtí jsou na koni. Po sedmi letech si vychutnávají atmosféru play off. Vyřazením Strakonic si částečně vynahradili nemastné, neslané sezony, ale s jídlem roste chuť. Výhrou nad Milevskem Rytíři směle nakročili do finále, které by bylo skutečnou senzací. „Partu máme super, hrajeme jeden za druhého, teď to jenom dotáhnout,“ přál si po prvním duelu dravý útočník, jenž dělal na ledě hodně rozruchu. Rytíři dali do zápasu všechno, co je třeba, aby na jeho konci mohli zase slavit vítězství.

Co říkáte na výsledek 6:3 a pozici do odvety?

Kdyby nám to řekl někdo před zápasem, tak tomu asi nevěříme, ale díky Bohu za to. Povedla se nám první třetina, druhá byla trochu slabší, ale ve čtvrté jsme zase zabrali. Takže je to super, ale série nekončí a jedeme se poprat o postup do Milevska.

Nevadí, že jste v Pouzar aréně nesehráli za celou sezonu mistrovský zápas? Hraje to nějakou roli?

Samozřejmě doma jsme na hřiště zvyklí, ale přece jen už je to semifinále, a tím, že jsme přešli přes Strakonice, už jsme se tím ani moc nezabývali. Makali jsme a vyhráli.

Hodně vám vzrostlo sebevědomí poté, co jste vyřadili Strakonice?

Myslím, že ano. Makáme jeden za druhého a je jedno, kdo dá góly. Ale vždycky je někdo dá. Díky Bohu, zatím nám to všechno funguje. A samozřejmě výborné výkony předvádí náš gólman.

Milevsko patří k favoritům. Čím jste ho chtěli přehrát, překvapit?

Určitě bojovností, dobrou hrou zezadu – a doufali jsme, že nám tam něco napadá. A ono nám to tam v první třetině napadalo, takže je to super.

Co čekáte od odvety?

Bude se hrát na velkém hřišti. To milevské je rozměry proslulé, takže to budeme mít těžké, ale snad to zvládneme.