„Musím, ač jsem to nikdy v kariéře neudělal, protože mě to hodně zasáhlo," ozval se Deníku rozhořčený hokejista, jenž tvrdí, že jeho jméno bylo pošpiněno.

Co konkrétně vám vadí?

Lidi, kteří mi nedokázali říct do očí, že mě nechtějí v týmu. Tak mi tohle udělali za zády…

Myslíte vyřazení z kádru, anebo skutečnost, že už s vámi dále nepočítají?

Vyřadili mě, aniž by řekli nějaké normální důvody. Hlavně mi je nedokázali říct osobně a vzkázali to přes trenéra Fouska. Je mi záhadou, proč se to stalo.

Ulevit si není v tomto období na místě, pronesl Jaroslav David v souvislosti s vaší tréninkovou morálkou před druhým finále. Tvrdíte, že máte čisté svědomí?

Jestli někdo tohle tvrdí, tak nemá absolutně přehled o tom, co dělám. Připravoval jsem se třikrát denně, chodil na led s dětmi (obránce trénuje Českobudějovické Lvy, pozn.), se starými pány Motoru, abych byl v rámci možností připraven, jak je na krajskou ligu třeba. A kdo viděl zápas s Českým Krumlovem, tak mi dá za pravdu, protože jsem posledních šest minut odehrál v kuse, nešel jsem z ledu! Kdybych měl jít do takového zápasu z voleje, asi bych to těžko zvládl, proto mě překvapilo, že moji neúčast na tréninku použili jako záminku, aby mě odvolali z týmu. Nehledě na to, že svůj tréninkový plán jsem konzultoval s hlavním trenérem Fouskem a ten neměl žádné námitky. Pokud to někomu vadilo, měl mi to říct. Hlavní trenér to věděl.

Byla chyba, že jste neabsolvoval přípravu na finálové zápasy společně s týmem?

Nakonec to asi vadilo, že jsem nebyl na pár trénincích. Ale co se týká celé sezony, na tréninku se vždy sešlo kolem deseti hráčů. Takže když na mne někdo vytáhne, že jsem nebyl s týmem, tak to neberu. Celé dvě sezony je to tak, že člověk trénuje po práci. Zaměstnání, jaké mám, se mi tluče s hokejem, takže kolikrát na tréninku nemohu být. Má neúčast na tréninku je záminka, osobně si myslím, že v tom je něco jiného. Stačilo přece zavolat a říct, naštval jsi nás tím a tím. Něco jsem pro tým obětoval a odvedl.

Byl jste se na zápas doma s Pískem podívat?

Mě to tak zaskočilo, a bylo mi to tak nepříjemné, že jsem neměl sebemenší chuť se někde vůbec ukazovat. Myslím, že každý by si měl uvědomit, že jde o krajskou ligu, kde se hraje pro radost, zadarmo, a tak mi smysl intrik a vyhazovů zcela uniká. Nemám pro to pochopení.

Zazněla výtka, že jste si byl ve čtvrtek zabruslit se starými pány Motoru…

Pokud to někoho urazilo, ať se přijde podívat, kdo a jak tam hraje! Možná by mu to otevřelo oči, jak to má vypadat… Já myslím, že to až tolik nevadilo hráčům, jako spíše asistentu Fedurovi, ale nevím proč.

David servis prý platil Chomutovu za vaše hostování.

Chomutov má plné právo, aby za mě požadoval nějaké peníze. Odvedl jsem tam výborné služby, vždy si mě cenili po hokejové i morální stránce. Buď mě někdo chce a peníze dá, nebo ne. Po minulé sezoně jsem končil, věděl jsem dopředu, že si hokej nesedne s mým pracovním vytížením. Zástupci David servisu přišli za mnou, abych hrál. Jasně jsem řekl, že nebudu mít čas na tréninky, na zápasy a tak dále. Jestli s tím souhlasili a zaplatili, je to jejich věc. Ale částka není až taková, aby si z toho někdo padl na zadek, to vůbec ne. Když mě Chomutov kupoval z Litvínova, dal za mne milion a půl, taková byla tabulková hodnota. Pokud chce za mě několik tisíc, nejsou to, myslím, nijak obrovské peníze. Pokud ano, měli říct, že mě nechtějí. S tím nemám nic společného.

Sám jste chtěl zareagovat, vyjádřit se…

Protože když si to někdo přečetl, vyšel jsem z toho jako uličník, který si hraje na megahvězdu, nechodí na tréninky a podobně! Dělám to na svou obranu. Nechci už vést další debatu přes noviny, kdo chce, ať mi zavolá. V sobotu jsem po telefonu mluvil s panem Davidem a Fedurem, oni znají můj pohled na věc. Ale nechci, abych vypadal u veřejnosti jako uličník.

Část sezony jste vynechal. Prozradíte proč?

Diagnóza zněla: totální vyčerpání organismu. Měl jsem toho strašně moc, k tomu hokej, bylo to na hraně. Tréninky a zápasy mě hrozně vyčerpávaly. Takže jestli mě chce někdo soudit, může si sám vyzkoušet, co jsem dělal, čím jsem procházel. Bolelo mě, když jsem o sobě četl, co jsem četl. V tu chvíli jsem byl v emocích a měl jsem pocit, že mi bylo ublíženo. A chtěl se bránit.