S Jihlavou jste letos hráli už sedmkrát a sedmkrát jste prohráli. Čím si vysvětlujete tuto až neuvěřitelně nepříznivou bilanci?
Těžko říct. Do Budějovic jsem přišel až v polovině sezony a nehrál jsem všechny zápasy, takže to nemohu úplně hodnotit. Každopádně je pro nás jihlavský hokej nepříjemný. Vychází jim to proti nám.

V prvních dvou barážových duelech s Duklou jste vždycky ovládli úvodní třetinu. Zaskočil vás tentokrát soupeř svým úvodním tlakem?
Je fakt, že vývoj zápasu byl tentokrát jiný. Ale čtyřicet minut jsme je tlačili a oni jenom vyhazovali puky. Jenže jsme nedokázali dát góly. Jim to tam padalo mnohem častěji, i když se k nám dostali jednou za čas.

Druhý gól Jihlavy byl hodně problematický a padl po vaší chybě. Jaký byl váš pohled na spornou situaci?
Ztratil jsem puk na modré čáře a soupeř z toho měl situaci dva na jednoho. Dojíždějící Hubáček spadl na našeho brankáře a puk byl pod ním. Dojížděl jsem za nimi a stál jsem vedle něj. Puk poslal do branky rukavicí. Velice dobře jsem to viděl. Ten gól rozhodně neměl platit. Nevím, na co rozhodčí koukali, ale z videozáznamu to museli úplně jasně vidět. Bylo to vidět i ze střídačky na velkoplošné obrazovce.

Měl tento gól krátce před první sirénou velký vliv na další vývoj zápasu?
Samozřejmě je velký rozdíl prohrávat po první třetině 0:1 nebo 0:2. Cesta k vyrovnání tak samozřejmě byla delší. Měli jsme šance, které jsme měli využít. Pak jsme naopak sami hloupé góly dostali.

Vy sám jste měl ve druhé třetině dvě velké šance. Při té první jste postupoval směrem k brankáři Svobodovi. Nevypálil jste snad až předčasně?
Nevím, jak to bylo vidět z tribuny, ale už se ke mně blížil jihlavský obránce. Sahal mi tam hokejkou, tak jsem se snažil dostat puk alespoň na branku. Kdyby mi do toho opravdu píchl, tak by to skončilo někde v rohu.

Vaše druhá příležitost byla z kategorie vyložených. Po přečíslení dva na jednoho před vámi byla už prakticky prázdná branka.
Filip Vlček mi dal perfektní přihrávku. Přes obránce jsem ale puk úplně dobře neviděl. Vyplaval mi na hokejce a nestačil jsem to hned z voleje zahrát. Byla to z mé strany také spíše taková přihrávka a gólman mi to chytil.

V polovině zápasu jste stáhli hru na tři formace. Dostal jste se více do hry, nebo to bylo naopak spíše hodně fyzicky náročné?
Je to oboustranné. Když se hraje na tři řady, tak jsou hráči ve větším tempu. Hraje se lépe, ale zase je větší únava. Má to své plusy i minusy.

Nedala tentokrát Jihlava snad až příliš laciné góly?
Na Petra Kváču v brance nemůžeme říct křivé slovo. Dostali jsme tři góly od modré čáry, ale byly to nahozené puky, které vždycky přes shluk těl zapadly do branky. Tam mu není co vyčíst. Soupeři to však samozřejmě ulehčilo. Naše puky, které jsme podobně nahazovali, se nedostaly až do branky.

Do konce baráže zbývají poslední tři kola a postup máte pořád ve svých rukou. To je pro vás momentálně to nejdůležitější?
Určitě. Nesmíme mít po porážce v Jihlavě hlavy dole. Pořád je to otevřené. Teď doma s Jihlavou musíme máknout a dostat se zpátky na druhé místo. Rozhodně není nic ztraceného.