Celé čtyři týdny jste nemohl hrát. Bylo vám to už na tribuně dlouhé?
To určitě. Dlouhé to bylo. Myslel jsem, že se dostanu do hry už dříve. Nakonec to ale stále nebylo úplně v pořádku a na sto procent to ještě není asi ani teď, ale už jsem prostě nastoupil.

Své zranění nechcete specifikovat?
Raději ne. Řekněme zranění v horní polovině těla.

Pauzu jste měl, ale rozhodně jste nezahálel. Na led už nějaký čas chodíte?
Zhruba tak deset dní už chodím bruslit, k tomu samozřejmě do posilovny a na kolo, abych na tom při návratu do hry nebyl kondičně špatně. Po fyzické stránce jsem se v Chomutově cítil docela dobře.

Byl spíše znát herní výpadek?
Při prvních střídáních jsem si to zase trochu oťukával. Po měsíční pauze jsem se cítil nerozehraný, ale v průběhu zápasu už jsem se do toho dostal.

Úvod zápasu patřil Chomutovu. Souhlasíte?
Ze začátku se domácí dostali do tlaku. Pomohlo tomu i moje vyloučená za hru vysokou holí. Vedli 1:0, ale potom se mi zdálo, jako by nás možná trochu podcenili. Díky naší aktivitě jsme je přinutili k faulům. Třikrát jsme využili přesilovku a vedení 3:1 po první třetině bylo super.

Bylo podle vás jedním z klíčových momentů zápasů pětiminutové vyloučení Václava Paška ve druhé třetině, kdy soupeř vyrovnal na 3:3?
Ve druhé třetině jsme celkově hráli skoro pořád v oslabení. Soupeř to dokázal potrestat.

Tresty na vaší straně přibývaly i ve třetí třetině. Nebyli na vás rozhodčí snad až příliš přísní?
Když to porovnám s oběma našimi domácími zápasy, které jsem viděl, tak rozhodčí v Chomutově pískali trochu přísněji, ale zase na obě strany. Nebylo to tak, že by nás poškozovali. Možná až na ten náš poslední faul v prodloužení, který podle mého názoru nebyl. Určitě se ale nedá říct, že by nám rozhodčí nějak úmyslně škodili.

V závěru třetí třetiny prováděl Tomáš Nouza trestné střílení. Zamrzelo vás hodně, že neproměnil, protože to by znamenalo velké přiblížení tříbodovému vítězství?
To byla velká škoda. Tomáš jel sám na branku a byl podražen. Jasná penalta. Škoda, že z toho nebyl gól.

Šli jste do prodloužení s tím, že budete hrát spíše pozorně zezadu a zkusíte rozhodnout v nájezdech?
Už po druhé třetině jsme si řekli, že za stavu 3:3 chceme hlavně dobře bránit a zkusíme rozhodnout třeba z nějaké přesilovky, protože každý bod z Chomutova je dobrý. Na nájezdy máme dobré exekutory, takže těch jsme se nebáli, i když jsme na ně naposledy se Slavií prohráli.

Jakou má tedy pro vás bod z Chomutova i vzhledem k vývoji zápasu hodnotu?
Před zápasech bychom ho rozhodně brali, po první třetině už to bylo zase trochu málo. Nakonec je bod dobrý, i když jsme mohli mít i nějaký navíc. V pátek nás čeká nový zápas, který už konečně chceme vyhrát.

V brance se po delší pauze objevil David Gába. Obstál?
Odchytal doma už konec zápasu s Chomutovem, ale jinak naskočil také po delší pauze. Na tréninku chytá velmi dobře a zvládl to perfektně.

V tabulce vám ostatní soupeři odskočili. Vnímáte to?
Tabulka pro nás moc pozitivně nevypadá. Už před baráží jsme ale říkali, že chceme jít zápas od zápasu. Na tabulku se raději moc nedíváme, aby nás to nedeprimovalo. Potřebujeme v pátek s Olomoucí vyhrát, aby se to zase trochu zamotalo a nebyli jsme odskočení úplně vzadu.

Co čekáte od Olomouce?
Zápas v Olomouci jsem neviděl. Kluci ale říkali, že kromě prvních deseti minut to bylo vyrovnané utkání. Určitě se s nimi dá hrát. Chceme hlavně už konečně vyhrát.