Dostali jste na soustředění pořádně do těla?
Letní příprava je vždycky o tom dostat pořádně do těla (úsměv). Náročné to v každém případě bylo.

Hodně byla v permanenci kola, což pro vás není velký problém?
Mně to na kole vyhovuje. Je to pro mě lepší než běhat. Jsem těžší typ hráče, takže kolo mi mnohem víc sedí.

Svatý Tomáš, na který jste na bicyklu museli mnohokrát vystoupat, vám tedy nevadil?
Nemohu přímo říct, že by mi nevadil. Ale je to pro mě příjemnější forma tréninku, než kdybych na něj měl běhat.

Kruhové tréninky na pískovém hřišti byly také náročné?
Byla to dřina, ale na druhou stranu se jednalo o příjemnou změnu. Pohybovali jsme se na měkkém povrchu, na kterém tolik netrpí klouby. Byla to vítaná změna.

Součástí vaší letní přípravy byl také fotbalový zápas v Nemanicích, kde jste prohráli 1:4. Jak jste si vedl v kopačkách na zeleném trávníku?
Po fotbalové stránce na tom nejsem nijak extra. Byla to pro nás spíše zase jiná forma tréninku, abychom si zaběhali. Kluci z Nemanic jsou fotbalovější než my. Na ledě bychom pro změnu vyhráli asi my. Ale já osobně určitě nejsem nějaký velký fotbalový talent.

Větší část minulé sezony jste absolvoval na hostování v Mostu. Byl to pro vás přínos?
Přínos to určitě byl. V létě jsem byl zraněný a těžko bych se v Motoru dostával do sestavy. Proto jsem uvítal možnost jít hostovat. V Mostu jsem měl hodně prostoru na ledě. Na to si vůbec nemohu stěžovat. I když zázemí tam samozřejmě není takové jako v Budějovicích. U nás je z prvoligových klubů asi nejlepší. Odehrál jsem toho dost a po hokejové stránce jsem byl spokojen.

Prožít nějaké tři měsíce na severu Čech v Mostu je i zajímavá životní zkušenost?
To v každém případě. Ubytován jsem byl v Litvínově na hotelu přímo na zimním stadionu. Byl jsem tam ještě s Ryzákem ze Slavie a jezdili jsme spolu každý den na tréninky do Mostu. V Litvínově jsme mohli využívat i zázemí extraligového týmu. Především posilovnu. Do Mostu jsme jezdili vyloženě jenom na tréninky a zápasy.

Hostování vám skončilo a teď se chcete poprat o své místo v sestavě Motoru?
Určitě bych se chtěl poprat o základní sestavu a ukázat, že jsem se něco naučil. Rád bych trenéry přesvědčil, že ve mně něco je.

Pobyt v Mostu by vám k tomu měl pomoci?
Co se týká hokejových zkušeností, tak rozhodně.