Na pátek mimořádně svolaná rada města bude projednávat nový návrh dohody o ukončení nájemního vztahu na pronájem Budvar Arény mezi statutárním městem České Budějovice a společností HC Mountfield České Budějovice, zastoupenou Miroslavem Schönem. „Společnost drží klíče nejen od smluv na pronájem Budvar Arény od města, ale sehrává rozhodující roli v mládežnickém hokeji," konstatoval první náměstek primátora Miroslav Joch.

Miroslav Schön deklaroval ochotu k dohodě poté, co se rozběhla jednání mezi panem Caskou za HC Motor a panem Bělohlavem za CB hokej 2013. Ve hře je licence na první ligu z Hradce Králové, kterou by měl HC Mountfield převést na HC Motor a následně přeprodat občanskému sdružení CB hokej. „Právě získání licence k provozování první ligy od společnosti HC Motor je jednou z podmínek, která by měla odblokovat další jednání o odstoupení ze smlouvy," uvádí Joch. „Tou druhou je nákup alespoň 51 procent akcií společnosti HC Motor sdružením CB hokej. Samotný HC Motor ale stále licenci nedrží, neboť určité výhrady zazněly od hokejového svazu a proto musí počkat na zápis do obchodního rejstříku. Tento problém se snad podaří vyřešit do konce týdne," věří Joch.

Teprve poté mohou pokračovat další jednání. S nákupem licence ze strany CB hokej je ale spojen i převod hráčů pod smlouvou, kteří se neprobojují do A mužstva HC Mountfield Hradec Králové. „Oproti původním informacím o deseti hráčích se nakonec ukázalo, že se jedná až o dvacet. Pan Schön ale přislíbil Radku Bělohlavovi, že je ochoten podmínky změkčit. Poslední zásadní podmínkou ze strany HC Mountfield je odkup majetku, který v Budvar Aréně zůstává. Město si nyní zadalo zpracování vlastního odhadu," konstatuje Joch.

On sám věří, že se podaří vše dotáhnout do šťastného konce  do termínu uzavření registrace pro první ligu. „Paralelně ale i nadále běží příprava investičního odboru na případnou rekonstrukci Budvar Arény za situace, že jednání  nevyústí v dohodu a rozjezd první hokejové ligy v režii Radka Bělohlava se nezdaří."