Základní částí prošlo suverénně mužstvo David servisu České Budějovice, které je i letos hlavním adeptem na zisk krajského titulu. David servis z dvaceti odehraných zápasů prohrál jediný. V Humpolci.
Ve čtvrtfinále narazí českobudějovičtí hokejisté na Soběslav a budou favoritem.
Tuto roli přijímá také trenér servismanů Rudolf Suchánek, přehnané sebevědomí hráčů však kouč krotit nemusí. „Jsou to zkušení hráči a dobře ví, o co hrají. Na zápasy se těší. Všichni si však uvědomujeme, že zápasy play off budou jiné a naši soupeři budou hrát o vše. Soběslav je kvalitní soupeř a očekáváme vyrovnané duely," říká před startem play off Suchánek.
Cíl ani nemusí kouč zdůrazňovat, ten je jasný. Postup do semifinále.
Malinko smutní jsou hráči Soběslavi. Těm unikla výhra za tři body v Táboře šestnáct vteřin před koncem normální hrací doby. Plný bodový zisk by jim zajistil sedmou příčku a ve čtvrtfinále by Soběslavští vyzvali Veselí nad Lužnicí.
„Je to škoda, na zápasy s Veselím se kluci těšili. Bylo by to derby a zápasy by měly úplně jinou diváckou kulisu," mrzí nešťastný závěr posledního utkání trenéra Soběslavi Davida Pánka.
S Veselím se tak utká právě Tábor a i tato série bude mít nádech derby. Hokejisté Soběslavi ovšem smutnit nemusí. Vždyť bodový zisk s Táborem jim vynesl účast ve vyřazovacích bojích. Do poslední chvíle mělo na účast v play off políčeno mužstvo Hluboké a pokud by Soběslav proti Táboru nebodovala, do boje o krajský titul by zasáhli právě hlubočtí hokejisté.
Soběslavský kouč si je vědom síly David servisu, poraženeckou náladu ale rozhodně nemá. „Doma jsme s nimi odehráli velmi dobré utkání. Chvíli před koncem jsme nad David servisem vedli 4:2, nakonec jsme ale 4:6 prohráli. Přesvědčili jsme se však, že hrát se dá s každým. Musíme věřit," burcuje před čtvrtfinálovou sérií David Pánek.
Po dvou letech se v krajské lize opět ocitli hokejisté Radomyšle a nevedou si zle. Závěr základní části jim sice nevyšel, posledních pět utkání prohráli, celkově však Radomyšl obsadila solidní šesté místo, a utká se s Milevskem.
V posledním kole v Českých Budějovicích Radomyšl přes porážku ukázala, že se s ní v play off musí počítat. „Po delší době k nám přijel opravdu výborný soupeř. Radomyšl hrála velmi dobře a ještě v polovině zápasu jsme prohrávali.Výsledek tak úplně neodpovídá tomu, co se dělo na ledě," chválil Radomyšl útočník David servisu Jiří Hanzal.
„Nevěděli jsme, co nás v této sezoně čeká, protože náš kádr je oproti tomu před dvěma roky značně obměněný. Cíl jsme ale splnili. Hráče Milevska dobře známe a oni znají nás. Víme, co od sebe můžeme očekávat. Řeknu to asi tak, je to pro nás lepší, než jet do Humpolce," říká kouč Radomyšle Radek Volf.

Kdy na čtvrtfinále krajské ligy: Ve čtvrtfinále play off krajské ligy se v pátek střetnou dvojice Veselí – Tábor B, Milevsko – Radomyšl, Č. Krumlov – Humpolec (vše 19.00) a David servis Č. Budějovice – Soběslav (19.45 Pouzar centrum).
Odvety se hrají v neděli: Tábor B – Veselí, Soběslav – David servis ČB, Humpolec – Č. Krumlov (vše 17) a Radomyšl – Milevsko (15.30 v Písku), případné třetí zápasy ve středu na ledě pátečních pořádajících týmů.
Hraje se na dva vítězné zápasy, při nerozhodném výsledku se zápas prodlužuje o 10 minut, pak by se jely samostatné nájezdy.