Budějovický duel ve II. lize je tu počtvrté. Ve dvou zápasech hokejový David servis Moravským Budějovicím podlehl, ale doma je dokázal porazit gólem v poslední minutě. Kouč Jiří Fedur avizuje trhliny v sestavě. „Opět nebudou Hanzal, Zich a Vylíčil, kteří jsou pracovně zaneprázdněni. Musíme hrát s tím, co je, a důstojně se o výsledek poprat. Je to loterie," přiznává Jiří Fedur.

V brance podle něj dostane příležitost Petr Spáčil. V sobotu nováček jede do Tábora.

Smolná prohra musí mrzet

Hokejisté David servisu zpytují svědomí po domácí porážce od Kolína (3:4), která byla už osmá v řadě. Tentokrát velice smolná…

Svěřenci trenérů Suchánka a Fedura dokázali ve třetí třetině dorovnat dvoubrankové manko, ale 23 vteřiny před koncem inkasovali a bod jim unikl mezi prsty!

Českobudějovičtí za stavu 3:3 dvakrát faulovali, obě oslabení však ustáli, a když sami dostali výhodu přesilové hry, vytušili velkou šanci strhnout vítězství na svou stranu. Nestalo se, naopak hosté se dostali do přečíslení a kapitán „kozlů" Malý do odkryté branky rozhodl.

„Je to prostě škoda. Zodpovědnost je na lajně, která hrála přesilovku, protože jí ujeli dva na jednoho a dali nám gól. Hráči šli alibisticky střídat, to si kluci musí sami vyříkat…," uvedl po utkání nejprve hodně nazlobený, posléze spíše zklamaný kouč Rudolf Suchánek starší.

„Nějak jsme to přeházeli, dostali se znovu do zápasu, měli jsme šance, ale některé věci se opakují pořád dokola. Tahle sezona je pro nás asi zakletá," posteskl si trenér Suchánek.

S Kolínem měl nováček soutěže do soboty kladnou bilanci. Kapitán Suchánek mladší mu vstřelil vedoucí gól už po patnácti vteřinách hry. Malý do přestávky vyrovnal a ve druhé části Kolín dvakrát udeřil.
Podle kouče Jiřího Seidla Kolín předvedl nejlepší hokej ve druhé periodě. „Začali jsme špatně, pasivně, domácí byli aktivnější, my asi ještě spali. Ale postupně jsme se dostávali do tempa a myslím, že hlavně ve druhé třetině, kterou jsme 2:0 vyhráli, jsme soupeře přebruslili," zhodnotil.